Csak egy ember szereti Paul Kalkbrenner zenéjét

2015.07.19. 16:55, subrecorder

kalkbrenner.jpg

Augusztusban jelenik meg a berlini techno producer Paul Kalkbrenner hetedik stúdióalbuma, mely stílszerűen a 7 címet kapta. Az album promóciójaként kliptrilógiát forgattak három számhoz, melyben egy fiatal fiú történetét követhetjük végig, amint próbálja megismertetni az emberekkel Kalkbrenner zenéjét.

Paul Kalkbrenner Európát leigázó 2008-as Berlin Calling című filmje és albuma óta még két stúdiólemezt, a 2011-es Icke wiedert és a 2012-es Guten Tagot jelentette meg és bár egyik sem váltotta meg a világot, a producer hatalmas közönségek előtt játszik a mai napig, kétségkívül még mindig ő a berlini techno szcéna egyik legnagyobb sztárja. Most augusztusban jön a következő albuma, mely a 7 címet viseli, előzetesként pedig három dalt is hallhatunk róla, melyek videói ráadásul egy összefüggő történetet képeznek.

A kliptrilógiában egy Florian nevű srác napjait követhetjük végig, neki az egyetlen öröme az életben Kalkbrenner zenéje és bárkivel szeretné megosztani, ellökik maguktól, undorodnak tőle, megverik. A Cloud Rider című első epizód végén ráadásul el is lopják tőle a lejátszóját és a fejhallgatóját, ami után végképp a mélybe zuhan, erről szól a középső rész, a Mothertrucker. A két szám közül az előbbi inkább a Sky & Sand-féle poposabb Kalkbrennert mutatja, míg utóbbi - illeszkedve a főszereplő egyre őröltebb viselkedéséhez - egy keményebb techno döngölés. A Jefferson Airplane White Rabbit vokálsávját használó Feed Your Head című lezárásban azonban hősünk végre képes megmutatni az embereknek, mekkora varázslat is a minimal techno, a katarzis pillanatában mindenki együtt táncol vele. Aztán a végén még jön egy csavar, de hogy pontosan mi történik, azt már nem lőjük le. A kliphármast Björn Rühmann rendezte.


Paul Kalkbrenner új videótrilógiája:

 

 

Címkék: paul kalkbrenner
https://recorder.blog.hu/2015/07/19/csak_egy_ember_szereti_paul_kalkbrenner_zenejet
Csak egy ember szereti Paul Kalkbrenner zenéjét
süti beállítások módosítása