Lemeztáska – Revue

2015.07.09. 13:30, rerecorder

revue_live_2.jpg

Sívó Dániel posztpunkos indierocktól (Panic Radio), elektropopon át (Radio Panic) jutott el eleinte globálbasses, trapes, majd egyre poposabb, house-os, soulos, elektrofunkos zenéig Revue nevű szólóprojektjével, amihez idén koncertfelállást is társított Revue Live-ként. Digital Love című debütálása június elején jelent meg – tökéletes időzítéssel, hiszen egy igazi nyárias poplemez, amiről biztosan lehet majd részleteket hallani Revue szombati Balaton Sound-fellépésén.

Első zenei emlék

iron-maiden-seventh-son-of-a-seventh-son.jpgAz Iron Maidentől a Seventh Son Of A Seventh Son album. Szüleimtől kaptam karácsonyra, egészen kicsi gyerek voltam még, mai napig nem is értem, hogy ez honnan jött nekik. A borító és a zene is örökre belém égett. 

HOPPÁ! MELYIK JELES MAGYAR ÍRÓNAK EZ A KEDVENC LEMEZE SZINTÉN?

Első lemez, amit saját pénzből vettél

A Wu-Tang Clan valamelyik albuma vagy valamelyik tag szólóalbuma. Pontosan nem emlékszem sajnos. Kicsit későn kezdtem el zenéket venni, mert akkortájt folyamatosan egymástól másolgattuk a kazettákat, egy idő után természetesen volt már cd is, de mivel az unokatesóm kocsijában csak magnó volt, ezért sokáig maradt a kazira másolás. Ezekre visszagondolva jó kis élmények törnek elő újra.


Zene, ami zenélésre inspirált

Visszatérnék az Iron Maiden-lemezhez, mert már akkor teljesen egyértelmű volt számomra, hogy zenélni akarok. Az első hangszer viszont Bud Spencertől jött – a szaxofon. 


Meghatározó koncertélmény

chromeo_01486773.jpgChromeo Balaton Sound-fellépése. Chromeo nagy kedvenc. Alapból viszont nem vagyok egy nagy koncertre járós.


Hatások a Revue indulásakor és azóta

Az elején sokáig a globálbass és a különböző világzenei alapokra épülő elektronikus zene volt a meghatározó, utána a trap jött, de valahogy nem sikerült igazán ráérezni a dologra, mára pedig szinte minden ami „nyugodt”.


Kedvenc magyar lemez

A Hangmás első albumát (Funeral Party Budapest) nagyon sokat hallgattam és a koncerteken is nagyokat buliztam rá, sajnálom is hogy „szünetelnek”, mert nagyon jó hangulatú koncertjeik voltak. Aztán a Hobo Blues Bandtől a Vadászat. Relatíve későn találtam rá, de nagy hatással volt rám, és szerintem az egyik, ha nem a legjobb magyar lemez. Illetve a Bizottságtól a Kalandra fel!! című album. Érdekes élmény volt első hallásra, természetesen a Szerelem című dalukkal ismertem meg őket, vinylen volt meg az egyik ismerősömnek, arról került át az egész lemez kazettára, ezután jó darabig nem is tudtam szabadulni tőle.


Kedvenc magyar dal

trabant.jpgSok kedvenc van, főleg régi zenék: a Minitől a Gőzhajó, a Trabanttól az Itt van, pedig senki se hívta és a Beatricétől a Nem kell.


Kedvenc elektronikus, tánczenei lemez

Chromeo: She’s In Control. Amikor először hallottam ezt az albumot, teljesen odavoltam, nem akartam elhinni, hogy „mostani” zene.


Kedvenc globálbass-trekk

Pusha T: Numbers On The Board (Crookers VIP version). A Crookers munkásságát már évek óta követem, igaz néha már sok, amit csinálnak, de azért mindig van egy-két darab, amit szeretek.


Kedvenc soulszám

D’Angelo: How Does It Feel.


Minden idők legjobb lemezei

wuforever310514.jpgSok van, de a három legmeghatározóbb lemezem ez: Daft Punk - Discovery, Kings Of Leon - Youth and Young Manhood és Wu-Tang Clan - Wu-Tang Forever.


Lemezgyűjteményed legértékesebb darabja

Daft Punk és a Homework vinylen. Egy nagyon lassú – és kevés darabbal rendelkező – vinylgyűjtő vagyok, éppen ezért próbálok számomra értékes kiadványokat beszerezni, a minőség a lényeg, nem a mennyiség.


Bűnös zenei örömöd

Jimmy – ezt nem szeretném részletezni.


Dal, amit bárcsak te írtál volna

Wham!: Last Christmas.


Zene, ami elgondolkodtat

sebastien-tellier-l-avantura-album-950x0-1-12573.jpgSebastian Tellier: L’Amour et La Violence. De mondhatnám az összes albumát.


Kedvenc zene utazáshoz

A lényeg, hogy nyugodt és ha lehet instrumentális zene legyen. Mostanság sokat vonatozok és ilyenkor Sebastian Tellier L’Aventura albumát hallgatom, azon belül is a Love és a Comment revoir Oursinet? című dalokat. De Jungle és Woodkid is jó lehet.


Kedvenc zene szex után

D’Angelo: How Does It Feel, ismét.


Kedvenc friss lemezek

Jungle: Jungle, ASAP Rocky: A.L.L.A., Jamie xx: In Colour. És amiket várok: Ta-Kutól a Songs To Make Up To – neki nagyon szeretem a zenei világát, érdekesen keveri a klasszikus és modern hiphopot. És a Ratatat: Magnifique – soha nem voltam egy Ratatat-rajongó, de egyedi a zenéjük és az albumbeharangozó zenék nagyon elnyerték a tetszésemet.


lejegyezte:
Dömötör Endre
fotó: Tamás Péter


Revue szombaton dj-zik a Balaton Soundon, 11-től a Jana stégnél, Facebook-eseményoldal


a Save It For You című Revue-dal sportos klipje: 

https://recorder.blog.hu/2015/07/09/lemeztaska_revue
Lemeztáska – Revue
süti beállítások módosítása