Itt a Cseh Tamás Program: Kotta a sikerhez

2015.06.30. 17:15, rerecorder

rec033_cstp_7-backstage.jpg

Fontos a pályakezdő zenekarok és a könnyűzenei szcéna szakmai tippekkel való támogatása, ezért ötrészes workshop-sorozat indult a Cseh Tamás Program Zenei Menedzsmentképzést Támogató Alprogramja keretében. A beszélgetéseken a magyar zeneipar emblematikus alakjai, befutott együttesek képviselői és könnyűzenei oktatási szervezetek képviselői tartottak előadásokat.

Hogyan pályázzunk az NKA-hoz? Melyek egy jó arculat ismérvei? Hol a határ dalszerzés és költészet között? Hogyan épül fel a Punnany Massif zenekari marketingje? Hogyan láthatunk a rockújságíró szemével? A Design Terminálban rendezett, ingyenes workshopokon többek között ezekre a kérdésekre is válaszokat kaphattak az érdeklődők. Az előadók a zenei menedzsmentet érintő szakmai, jogi, gazdasági témák mellett saját tapasztalatokról is beszámoltak. Így például Vitáris Iván, az Ivan & The Parazol frontembere a külföldön való érvényesülés lehetőségeiről beszélt, Varga Livius, a Quimby alapító tagja pedig személyes pályafutása kulisszatitkait osztotta meg.

A programban bemutatkozhattak a könnyűzenei menedzsmentet oktató intézmények és iskolák, így például a Zeneipari Hivatal, a Majdnem Híres Rocksuli és a Werk Akadémia is, valamint Pécsett, a Zenélő Egyetemen kétnapos, kihelyezett kurzuson vehettek részt az érdeklődők. Az előadásokról készültek videofelvételek, amik felkerültek a www.csehtamasprogram.hu oldalra, így a gyakorlati tanácsok kincsesbányája bárki előtt nyitva áll.

Az alprogram célja, hogy a zenei menedzsment területén hasznosítható információkat tartalmazó olyan tudásbázist hozzon létre, amely bárki számára, ingyenesen hozzáférhető, és amelynek segítségével gazdagodhat az élőzenei kultúra és a magyar koncertélet. Azaz mindenki bepillantást nyerhet „a próbateremtől a nagyszínpadig” tartó út nem zenéről és hangszerekről szóló, de nélkülözhetetlen rejtelmeibe.

Fotó: Varga Livius, a Quimby alapítója, a Cseh Tamás Program Backstage workshopjának egyik előadója.

Cikksorozatunk a Cseh Tamás Program együttműködésével készült.

https://recorder.blog.hu/2015/06/30/itt_a_cseh_tamas_program_kotta_a_sikerhez
Itt a Cseh Tamás Program: Kotta a sikerhez
süti beállítások módosítása