Wellhello, Quimby és Lajkó Félix egy fesztiválon? Igen, a 25 éves a Művészetek Völgyében!

2015.06.16. 11:00, Recorder.hu

mv_hajos_650.jpg

(X) A Balaton-felvidéken három gyönyörű falu ad otthont Magyarország legnagyobb összművészeti fesztiváljának. Július 24. és augusztus 2. között a magyar kulturális, zenei, színházi, irodalmi élet színe-java Taliándörögdön, Kapolcson vagy Vigántpetenden lesz, hogy szórakozzon és szórakoztasson. Az idén 25 éves Művészetek Völgye tíz napon át színházi előadásokkal, koncertekkel, közösségi programokkal, beszélgetésekkel és interaktív játékokkal várja a látogatókat.

A fesztivál műsorai egészen széles rétegeket szólítanak meg. A Blue sPot zenekar idén negyedszerre szervez könnyűzenei nagyszínpadot, most azonban egy új, nagyobb helyszínen. Olyan előadók lépnek majd fel náluk, mint az Irie Maffia, a 30Y vagy a Quimby, miközben feltörekvő zenészeknek is lehetőséget adnak egy-egy közös örömzenélésre a hazai rock- és blues-színtér ismert bandáival.

Harcsa Veronika az egyik legkülönlegesebb és legsokoldalúbb, nemzetközi sikereket elért énekesnőnk. A Művészetek Völgyében második alkalommal vezeti saját udvarát, ahova kedvenc előadóit hívja meg, az udvarban találkozhatunk a magyar jazz legjelesebb képviselőivel és külföldi sztárvendégekkel is. Tzumo Árpád például David Friedmannel, a David Yengibarian Trio Tony Lakatossal és Lukács Miklóssal ad közös koncertet.

A magyar jazz és klasszikus zene legkiválóbb fiatal muzsikusaiból alakult Modern Art Orchestra is saját udvart indít, nem is akárkivel. Délelőttönként Hajós András zenés játékokkal, játékos zenékkel köti le a legfiatalabb generációt a MAO udvarban. Esténként a kortárs klasszikus zene és a jazz határait hágják át a zenészek és vendégeik.

A Design Terminal egy újfajta közösségi teret szeretne létrehozni a Művészetek Völgyében. Designerek, tervezők, építészek, kreatívipari vállalkozók, intézményvezetők és városi döntéshozók meghívásával rendhagyó beszélgetéseket, vásárokat szerveznek, esténként pedig koncerteket, bulikat. Lesz Anima Sound System, Wellhello és Hősök is.

Egy régi nagy kedvenc helyszín, a Klastrom, idén újra megtelik élettel. A hangulatosan megvilágított, középkori romnál az első öt napon a világzene és a Fonó fellépői, például Lajkó Félix, Szalóki Ági, Palya Bea és a Parno Graszt mulattatnak. Az ötödik napon átveszi az irányítást az NVC és az elektronikus életérzés, ezzel együtt jön az Elefánt koncert, a Middlemist Red, az UNTOLD, a GIDGE, a Balaton Method. A Hello Wood falu esténként szintén partikkal készül, de lesz náluk City Matiné és a Balcony TV is feltűnik.

A népzenerajongók és hagyományőrzők kedvencei lesznek majd a Folkudvar és a Muharay udvar, leköltözik a Tilos Rádió, a Momentán Társulat improvizációs játékai is esti bulikkal végződnek. A komolyzenei színpad névadói idén a tévéből ismert fiatal tehetségek, a Virtuózok, akik szintén színes programokkal várják a közönséget.

A zenei programokon túl a színház, a tánc, az irodalom szerelmesei is el lesznek kényeztetve programokkal, a gyerekeket pedig várja a Gyermekvölgy.

Ráadásul a korábbi évek tapasztalataiból tanulva a szervezők számos, a fesztiválozók kényelmét segítő technikai újításokat is bevezetnek. Idén először a parkolás kérdését előre biztosíthatják az elővételes jegyvásárlók a Simple app segítségével. A Csigabusz mellett elektromos kisautókkal is közlekedhetünk két helyszín között, a fesztivál teljes területén lesz wifi és a bármely napokra beváltható ötnapos rugalmas bérlet is a visszajelzések alapján született.

További programok: www.muveszetekvolgye.hu

https://recorder.blog.hu/2015/06/16/wellhello_quimby_es_lajko_felix_egy_fesztivalon_igen_a_25_eves_a_muveszetek_volgyeben
Wellhello, Quimby és Lajkó Félix egy fesztiválon? Igen, a 25 éves a Művészetek Völgyében!
süti beállítások módosítása