Dalpremier! Esti Kornél: Segítség

2015.06.04. 16:00, Frontrecorder

esti_kornel_segitseg_cover.jpg

Az Esti Kornél zenekar bő egy éve, a Ne félj című harmadik albumuk megjelenése óta nem adott ki új anyagot, ami tudatos döntésük volt: az elmúlt időszakban arra fektették a hangsúlyt, hogy új irányba nyissanak zeneileg, ennek jegyében dolgozták ki akusztikus műsorukat, amit most áprilisban mutattak be az Átrium Film-Színházban (tavaly év végén Szegeden már adtak egy hasonló koncertet, itt meg is nézhető). Közben azért nem álltak le teljesen a az alkotói munkával sem, írtak pár dalt, ezek közül választották ki azt, amely itt debütál - máris jön a Segítség.

esti_kornel_sajtofoto.jpgA szinte reggae-es lüktetésű dalból árad a világvége hangulat, nem véletlenül, mint azt Lázár Domokos, a zenekar gitáros-énekese kifejtette nekünk: "Kíváncsiak vagyunk, hogy a közönség miként fogja értelmezni a dalt, illetve a dalszöveget. Nem tudom, hogy illik-e erről zenészként nyilatkoznom, de én mostanában érzek egy olyan hangulatot a zenei közegben, hogy csak arról szabad énekelni, hogy minden nagyon jó, minden nagyon buli és reményteli. Ami valahol érthető, mert hát nem akar az ember mindig szomorkodni, csak közben meg azt látom magam körül, hogy nagyon sokan bajban vannak, tele vannak szorongással, félelemmel, de valahogy erről nem illik, nem konform mostanában beszélni. Szóval reméljük, ez a dal egy nagyon kicsit hozzájárul ahhoz, hogy könnyebb legyen kimondani, hogy 'segítség'."  A dalhoz egyébként eredetileg videoklip is készült volna,  le is ment a forgatás, de az utómunka során inkább úgy döntött a zenekar, hogy marad a dalmegjelenésnél. "A Somnium Studio fotósai a forgatások alatt lőttek egy olyan képet a Duna-parton, amit nagyon megszerettünk és végül ezt választottuk a dal vizuális kísérőjének" - árulta el Domokos (akinek másik zenekara, a Pegazusok Nem Léteznek épp két napja jött ki egy új dallal).

Az Esti Kornél a nyarat végigfesztiválozza, illetve lesz egy-két különlegesebb fellépésük is, mint június 20-án egy akusztikus koncert, amit a Nemzeti Galériában adnak, a Múzeumok Éjszakáján (Facebook-esemény). Most viszont az új dalukat adják át, íme:

https://recorder.blog.hu/2015/06/04/dalpremier_esti_kornel_segitseg
Dalpremier! Esti Kornél: Segítség
süti beállítások módosítása