Mikal Cronin Paul Simon híres klipjét is kiparodizálja

2015.05.28. 10:21, subrecorder

mikal_1.jpg

Alig három hete írtunk Mikal Cronin klipjéről, amely Natalie Imbruglia Tornját parodizálta, és most itt egy újabb poénra vevés - ezúttal Paul Simon You Can Call Me Al című slágerének ikonikus videója az áldozat.

Mikal Cronin ebben a hónapban megjelent harmadik szólólemeze nem szólt akkorát, mint a két évvel ezelőtti második, a gitáros-énekes-dalszerzőtől pont ugyanazt kaptuk, mint akkor, se többet, se kevesebbet. Ez pedig volt akinek elég volt, volt aki több fejlődésre számított, de azt senki sem tagadhatja, hogy Cronin első osztályú dalíróvá érett, a slackerekkel teli San Francisco Bay Area terület talán legjobbjává. Azt viszont eddig jól titkolta, hogy humorérzéke is erős. Az MCIII kislemezeinek videói eddig mind híres klipek paródiái, előbb a Torn került terítékre, most pedig Paul Simon 1986-os slágerének, a You Can Call Me Al-nek az eredetileg is vicces klipje.

A kisfilm ezúttal stílszerűen a Funny or Die weboldalra került ki, rendezője pedig az a Jonah Ray, aki a videóban az eredetiben bolondozó komikust, Chevy Chase-t játssza. Ő így nyilatkozott az ötlet megfoganásáról: "Mikor jó barátom, Mikal Cronin felhívott, hogy szívesen készítene egy paródiavideót a You Can Call Me Al-hez és engem nézett ki Chevy Chase szerepére, akkor ott közbevágtam és azt mondtam: Mikal, kedves barátom én egyedül képtelen lennék eljátszani Chevy-t, ez egy embernek lehetetlen feladat. Ő a fény és a szeretet. Mikor ezt meghallotta, könnyekben tört ki, de én megnyugtattam: ne aggódj kis buta Mikal, minden rendben lesz!" A koncepció szerint tehát minden úgy kezdődik, mintha az eredeti klipet néznénk, de ahogy haladunk előre, a szobában egyre több Chevy Chase lesz, míg végül teljesen elnyomják Cronin-Paul Simont. Ez pedig nem végződik jól, ugyanis az eleve háttérbe szorított főhős bedühödik, hogy a saját videójában nem jut kameraidőhöz, és szisztematikusan elkezdi legyilkolni a szereplőket. Már most várjuk a következő klipparódiát!


Mikal Cronin új videója, Say című számához:


és az eredeti Paul Simon-klip:

https://recorder.blog.hu/2015/05/28/mikal_cronin_most_paul_simon_hires_klipjet_parodizalja
Mikal Cronin Paul Simon híres klipjét is kiparodizálja
süti beállítások módosítása