Ma délután utcazene sztárelőadókkal a Mikszáth téren!

2015.05.23. 11:45, rerecorder

utcazene.jpg

Ma délutántól Egy nap a parkban címmel ad egész estés programot a 15 éves születésnapját ünneplő 30Y a Budapest Parkban, de előtte még egy különleges eseménnyel melegítenek: délután fél négytől a Mikszáth téren zenél egy szupergup-utcazenekar, amelyben 30Y-tagok mellett Egyedi Péter (Óriás), Likó Marcell (Vad Fruttik) és két író-költő: Grecsó Krisztián és Háy János szerepel.

Az egyáltalán nem hétköznapi, annál szimpatikusabb kezdeményezésnek vannak előzményei, minderről megkérdeztük Beck Zoltánt, aki maga is hosszú évekig utcazenélt nyaranta a Balaton északi partján: "talán hét éven át zenéltem utcán, ebből ötöt az öcsémmel közösen. Nyilván innen is ered az ötlet, utcán zenélni nagyon éles ügy, ott nagyon lemérik az embert. A másik ötletadó pedig, hogy most már néhány éve elindult Pécsen egy olyan kezdeményezés, hogy három hétre felszabadítanak bizonyos utcai tereket és ott bárki utcazenélhet. Érkezik sok előadó az ország minden pontjából, sőt külföldről is és feldobják a várost egy kis zenével. Egyrészt a Zenélő Egyetem (a 2011 óta működő pécsi zenei oktatásnak Beck Zoltán az ötletgazdája és vezetője - a szerk.) hallgatóinak volt nyári feladata, hogy szervezzék a programokat, másrészt a 30Y-nal, Likó Marcival és az Egyedi Petivel összedobtunk egy programot a teraszunkon és kiálltunk mi is az utcára és nyomtunk egy utcaturnét két évben is, mindig napi 3-4 koncerttel. Tök jó volt egymás dalait játszani, meg persze másokét, úgyhogy most ezt folytatjuk a Mikszáth téren íróbarátainkkal, Grecsó Krisztiánnal és Háy Jánossal kiegészülve."

LEGUTÓBBI NAGYINTERJÚNK BECK ZOLTÁNNAL!


a 30Y tehát ma, május 23-án ünnepli 15. születésnapját a Budapest Parkban, de ők adnak ajándékot a rajongónak ingyenes pólószitázással (festéket, mintát, szitázót biztosítanak, csak vidd el kedvenc pólódat), számos előzenekart (Cante Diem, Popeye, Kisavas) és a 19.45-kor kezdődő nagykoncert után dj-kkel folytatódik a buli, Facebook-eseményoldal


egy korábbi pécsi utcazene a 30Y-nal és vendégeikkel 2013-ból: 


nyitókép: instawebgram.com/tags/pécs

Címkék: 30y utcazene
https://recorder.blog.hu/2015/05/23/ma_delutan_utcazene_sztareloadokkal_a_mikszath_teren
Ma délután utcazene sztárelőadókkal a Mikszáth téren!
süti beállítások módosítása