Marcus Miller a Budapest Parkban

2015.05.21. 15:45, Recorder.hu

park_miller_650.jpg(X) A világ legjobb basszusgitárosa idén nyáron Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyén lép fel. Július 5-én Marcus Miller a Budapest Parkban ad koncertet.

Marcus Miller nemcsak a húrok mestere, de virtuózként bánik a szaxofonnal és a billentyűkkel is. Gyerekkora óta körülveszi a zene, a spiritualitás és a jazz: édesapja templomi orgonista és kórusvezető volt, édesanyja pedig jazz-zongorista, így Marcus egyenes ágon örökölte a jazz iránt érzett szenvedélyét.

Másfél évtizedes session-zenészi pályafutása alatt több mint 500 lemezen csillogtatta meg tehetségét, együtt dolgozott Michael Jacksonnal, Frank Sinatrával, Elthon Johnnal és Aretha Franklinnel is, majd kilépve neves kollégái árnyékából a 90-es évek elején szólókarrierbe kezdett. Az általa megtett úton immáron több Grammy-díjat, az UNESCO Művész a békéért kitüntetését és tucatnyi filmzenét tudhat maga mögött, márciusban pedig megjelent Afrodeezia című legújabb műve is.

Az Afrodeezián a doboknak köszönhetően érezni Afrika fülledt szellőjét és könnyed ritmusát, míg a szaxofon és a trombita a metropoliszok felhőkarcolói között elslisszoló szélre emlékeztet. Egy biztos, az öttagú kísérőzenekarral és számtalan közreműködő részvételével készült album igazi finoman pörgős korong lett, hála az izgága ritmusszekciónak és a könnyedén, sziporkázva alájátszó zongorának és fúvósoknak. Ezt az egyszerre nagyvilági, mégis kissé tradicionális életérzést hozza el számunkra Marcus Miller július 5-én a Budapest Parkba, Louis Cato (dobok), Brett Williams (billentyűk), Adam Agati (gitár), Alex Han (szaxofon), Lee Hogans (trombita) és MinuCinelu (ütősök) kíséretében.

https://www.facebook.com/events/1432454257059615

https://recorder.blog.hu/2015/05/21/marcus_miller_a_budapest_parkban
Marcus Miller a Budapest Parkban
süti beállítások módosítása