Mumford & Sons: Wilder Mind. Az Universal Music lemezajánlója.

2015.05.04. 18:00, Recorder.hu

mumfordsons_wildermind_650.jpg

(X) A 2009-es Sigh No More és a nagy áttörést igazán elhozó 2012-es Babel elkészítésével igen magasra helyezte a lécet a londoni székhelyű kvartett. A Petőfi Csarnokban adott teltházas koncert és olyan slágerek, mint az I Will Wait vagy a Babel után nem csoda, ha lélegzetvisszafojtva várta a magyar közönség a folytatást, ami május 4-én végre megérkezett!

Egy olyan zenekarról van szó, amely kis túlzással megalakulása óta folyamatosan úton van, így a 2013-as Babel-turné utáni leállás volt öt éve után az első hosszabb szünetük. Persze ezt az időt sem töltötték tétlenül, hiszen Marcus, Ben, Winston és Ted a National zenekarból ismert Aaron Dessner társaságában egy New York-i garázsban rögzítették demóikat, és újra felfedezték maguknak a különböző vintage erősítők és gitárok világát.

A Marcus Mumford vezette zenekar talán pont ennek az élménynek köszönhetően új vizekre evez új, Wilder Mind című albumával. Az elsőként megjelent Believe kislemezdal már éreztette a közönséggel, hogy a védjegyükké vált folkos hangzást ezúttal háttérbe szorítják, és egy sokkal gitárközpontúbb anyagra számíthatunk. Ezt csak alátámasztották az ezután érkező dalok (The Wolf, Snake Eyes), melyekhez nem mindennapi videók készültek. A csapat ugyanis vitathatatlanul napjaink egyik legerőteljesebb élő produkcióját nyújtja, ezért úgy gondolták, ezt ideje megmutatni a nagyvilágnak is. Így egy sor élő videót osztottak meg, melyek a londoni Hospital Clubban készültek, és amelyek tomboló közönség nélkül is megmutatják, milyen könnyen beszippantja az embert ez a zene.

A folkos hangzás tehát ment, az egyedi és utánozhatatlan atmoszféra azonban maradt. A zenekar saját bevallása szerint még sohasem dolgoztak korábban ennyire együttműködve, ami meg is látszik: a Mumford & Sons még sosem volt ennyire koherens, összeszedett és jól átgondolt. Tehát azt a bizonyos lécet olyan könnyedén átugrották, hogy még csak nem is súrolják.

 

Letölthető:

iTunes: http://apple.co/1I7soGH

iTunes Deluxe: http://apple.co/1JLbIXO

 

Meghallgatható:

Deezer: http://bit.ly/1JLbu2O

Deezer Deluxe: http://bit.ly/1zrGz85

Spotify: http://spoti.fi/1JLbyPY

Spotify Deluxe: http://spoti.fi/1E8L2bv

Google: http://bit.ly/1DZ3moy

Google Deluxe: http://bit.ly/1DZ3fcu

 

Megvásárolható:

Shopline: http://bit.ly/1FK671m

 

Íme, a Mumford & Sons új albumának négy élő felvétellel megspékelt deluxe-verziója:

 

https://recorder.blog.hu/2015/05/04/mumford_sons_wilder_mind_az_universal_music_lemezajanloja
Mumford & Sons: Wilder Mind. Az Universal Music lemezajánlója.
süti beállítások módosítása