EP-premier! Franklin Mods: Inner Space In Total Mess

2015.05.04. 13:00, rerecorder

_img_0915_crop_kicsi.jpg

A 2014 végén alakult, hivatalosan 2015 januárjától működő négytagú budapesti Franklin Mods indie gitárpopként jellemezi stílusát és alig néhány hónap alatt eljutott bemutatkozó EP-je megjelentetéséig, amelyet ráadásul az Ivan & The Parazol billentyűsével, Beke Istvánnal, aka Bex-szel rögzített és amelyen egészen ígéretesek a dalok.

frank_1.jpg

A Franklin Mods olyan kortárs zenekarokat tart példaképeinek, mint az Arctic Monkeys, a Foals, a Franz Ferdinand és a Kasabian és ezek a hatások határozottan érződnek is dalaikon, amelyek azonban jól megírt, slágeres szerzemények. A kvartett (Hunyadi Máté - ének, gitár, Koppányi Ádám - dob, Királyfalvi Hunor - gitár, Juhász Márk - basszusgitár) első négyszámos kiadványa remekül is szól, a hangmérnökként, producerként is egyre inkább figyelemre méltó Parazol-billentyűs Beke István (Middlemist Red, Face Today, The Punch stb.) munkája is dicséretet érdemel.

A Franklin Mods tagjai így kommentálják debütálásukat: „Az EP-ére a számunkra legkedvesebb dalainkból választottunk és úgy érezzük, hogy nagyon személyes kis bemutatkozás lehet belőle, a dalok könnyen fogyaszthatók, sőt, remélhetőleg szerethetőek is, mert mi vagyunk benne, ahogy látjuk és érezzük magunkat a világban, ami a zenén keresztül kap többletet és attól lesz elviselhetőbb. A kifejezésmód és a bennünket érő impressziók a lágyabb és markánsabb dallamokkal kiegészülve formálják egésszé ezeket a dalokat, amik önmagunkban külön életet élnek, de együtt talán megmutatják, hogy mi is aktív képviselői vagyunk a magyarországi indie-vonalnak.”

a Franklin Mods az Irányi utcai Kis Á-ban tartja EP-bemutató koncertjét május 15-én, Facebook-eseményoldal


és akkor a bemutatkozó négyszámos Inner Space In Total Mess EP: 


ez pedig a négy hónappal ezelőtti Burning Desire Szabó Szonja által rendezett klipje: 


a Franklin Mods Facebook-oldala


nyitókép:
Panna Donka

https://recorder.blog.hu/2015/05/04/ep-premier_franklin_mods_inner_space_in_total_mess
EP-premier! Franklin Mods: Inner Space In Total Mess
süti beállítások módosítása