Klippremier! Zaporozsec: Menjünk a Marsra

2015.05.01. 13:00, rerecorder

zapo.jpg

A Vas megyei, szentgotthárdi Zaporozsec gitárpop kvartett tavaly nyáron jelentkezett utoljára klipes szerzeménnyel, de az itt-ott egyre gyakrabban feltűnő zenekar most elkészítette a koncertekről és a rádiókból már ismert Menjünk a Marsra című dalához legújabb videóját, ami afféle közösségi klip lett – a rajongók éneklik (vagyis inkább lip sync-elik) az általuk beküldött felvételeken a szerzemény szövegét.

Az egykori szovjet autómárkáról elnevezett Zaporozsec 2004-ben trióként alakult középiskolai osztálytársakból, 2007-2008 során gyorsult fel a zenekar motorja tehetségkutatók megnyerésével, saját hangjukra pedig a 2011-es Buborék című debütáló demoanyaggal találtak rá. A szombathelyi gyökerű, a kilencvenes évek közepén az Anima Sound Systemet kiadó KO Records karolta fel az együttest, amely 2012-ben Buborék című háromszámos maxijával érkezett el a hivatalos bemutatkozásig, majd 2014-ben jött az ötszámos Mr. Gorsky EP. Erről a címadó dal után legutóbb az Emszercénégyzet kapott klipet, amelyben Jordán Tamás mellett egy osztálynyi önkéntes statiszta vett részt.

Ahogyan azt a Zaporozsectől már megszokhattuk, időnként átengedi a reflektorfényt a közönségének, mostani legújabb videójában (amely a szintén a tavalyi EP-ről származó Menjünk a Marsra című dalhoz készült) is erre vállalkoztak. A video megszületéséről Varga Bence, a zenekar frontembere mesélt a Recordernek: „a kiadóval sokat gondolkodtunk azon, hogy mi legyen a klip témája, milyen képi világ jelenjen meg a dalhoz, hisz a mondanivaló miatt belefért volna nagyon sok minden. De valahogy bármilyen ötlet is jött, nem volt az igazi. Ekkor érkezett a KO Records ötlete: énekeljék el a srácok, a rajongók a dalt! Innentől bődületesen felpörögtek az események, megfogalmaztuk a felhívást, és izgatottan vártuk a beérkező ’selfie-videókat’! Nagyon sok kisfilm érkezett, így a munka neheze természetesen a vágás volt, hisz a rengeteg anyagot valakinek végig kellett néznie, és klippé szerkesztenie, de a végeredmény önmagáért beszél. Lányok, fiúk, anyukák és apukák, olyan komolyan vették küldetésüket, hogy jobbnál jobb anyagok születtek. Vicces, komoly, rajzos, koreografált, átértelmező vagy csak egyetértően bólogató pillanatok. A sokféle hangulattól lett olyan egyszerűen szerethető, mint amilyet a csapat megálmodott. Szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki küldött be kisfilmet, a kiadónak az ötletért, és nem utolsó sorban Riba Máriónak a vágásért!”

A Zaporozsec számára is kezdődik lassan a fesztiválszezon, ám előtte lesz még egy MR2 Akusztik felvételük június 9-én, valamint június 17-én az A38 Teraszon koncerteznek, sőt, mindezek előtt ma, május 1-én, 18:00-tól is látható lesz a Vas megyei zenekar Budapesten, mégpedig az Erzsébetligei Majálison, Facebook-eseményoldal


és akkor a Zaporozsec legújabb "közösségi selfie-videója": 


http://www.zapo.hu/
a Zaporozsec Facebook oldala

https://recorder.blog.hu/2015/05/01/klippremier_zaporozsec_menjunk_a_marsra
Klippremier! Zaporozsec: Menjünk a Marsra
süti beállítások módosítása