Elhagyatva érzi magát a Chemical Brothers, ki is adnak egy új albumot

2015.04.24. 11:33, subrecorder

chemical-brothers_1.jpg

Tom Rowlands és Ed Simons producerpárosa, vagyis a Chemical Brothers viszonylag csöndben volt az elmúlt öt évben, idén júliusban viszont a duó kiadja kilencedik lemezét, mely a Born In The Echoes címet fogja viselni - a nyitódal pedig már hallgatható is.

Legutóbb 2010-ben adott ki hivatalos sorlemezt a Chemical Brothers, a nagyszerűen sikerült Furthert, amely a duó első olyan albuma lett, amin egyetlen vendégszereplő sem volt. Azóta írtak filmzenét (Hanna - 2011), felkérték őket a londoni olimpia biciklis arénája főtémájának a megkomponálására és tavaly rábólintottak Lorde kérésére, mikor felajánlotta nekik, hogy ha szereznek egy dalt az Éhezők viadala filmsorozat harmadik részének soundtrackjére, ő és Miguel ráénekelnek. Az EP-kel, albumokkal, kollaborációkkal és remixekkel teletűzdelt, több mint két évtizedes karriere visszatekintő brit kettősnél ez öt évre elég szűkös termésnek számít, sejthető volt, hogy valami nagyobb projekten dolgoznak, ami most be is bizonyosodott: július 17-én érkezik a Chemical Brothers kilencedik stúdióalbuma, a Born In The Echoes. Ezen a Furtherrel ellentétben visszatérnek a vendégénekesek (Q-Tip, St. Vincent, Cate Le Bon, Beck), de Tom Rowlands állítása szerint ők maradnak a főszereplők. "A legfontosabb az albumban, hogy igen erősen kötődik hozzánk érzelmileg. Azt reméljük, hogy újfajta érzéseket közvetíthetünk a hallgatók felé vele. Új hangokról és keretekről álmodunk. Dolgoztunk ugyan különböző vendégénekesekkel, de ettől még a hangsúly nem rajtuk lesz, ez egy tiszta Chemical Brothers-anyag" - mondta.

Nos, az elsőként bemutatott Sometimes I Feel So Deserted című számra az utóbbi állítás mindenképpen igaz, a duó klasszikus munkáihoz hasonlóan intenzív, dübörgő, mégis finom, az elektronikus zene egy letűnt hősi korszakából itt ragadt acid trance-es szerzemény, amely meghallgatása után elszállnak a kétségeink afelől, hogy szükségünk van-e még új zenére a britektől.

A Chemical Brothers új száma, a Sometimes I Feel So Deserted:


a Born In The Echoes lemezborítója:

cs2765449-02a-big.jpg


az album számlistája:

01 Sometimes I Feel So Deserted 
02 Go [ft. Q-Tip]
03 Under Neon Lights [ft. St. Vincent]
04 EML Ritual [ft. Ali Love]
05 I’ll See You There 
06 Just Bang 
07 Reflexion 
08 Taste Of Honey 
09 Born In The Echoes [ft. Cate Le Bon]
10 Radiate 
11 Wide Open [ft. Beck]

https://recorder.blog.hu/2015/04/24/elhagyatva_erzi_magat_a_chemical_brothers_ki_is_adnak_egy_uj_albumot
Elhagyatva érzi magát a Chemical Brothers, ki is adnak egy új albumot
süti beállítások módosítása