Online klippremier! Elefánt: Kedvenc felhőmnek

2015.04.22. 18:00, Frontrecorder

elefantscreenshot.jpg

Az Elefánt márciusban jött ki Gomoly című új albumával, most pedig itt a zenekar új klipje, ám ez még a Vérkeringő című 2013-as bemutatkozó lemezük egyik dalához készült - a koncertfavoritnak számító Kedvenc felhőmnek kapott bájos képi világú, de korántsem szívderítő animációs videót.

Az Elefántnak a saját nézete szerint ez lesz a második hivatalos klipje az Alszik után, a többit - Magányos, Szex, Bordahajtogató, Körbelátó - inkább mood videónak tekintik. Míg az előző "rendes" klipjüknek ők voltak a szereplői, a Kedvenc felhőmnek kisfilmjében egy kitalált, cuki gyerekforma figurát látunk, az animáció pedig követi a dal szövegét. A klip a MOME média design szakán tanuló Stekovics Anna munkája, az Elefánt énekese, Szendrői Csaba eredetileg neki írta a dalt még a zenekar megalakulása előtt, aztán 2012-ben nyerte el a lemezre is került elefántos formáját. "A Kedvenc felhőmnek egy szerelmes-szakítós dal, egy szürreális álom, ami igazából egy kört ír le, oda érkezik vissza, ahonnan indul" - mondja a frontember. "A Vérkeringőn jelent meg először felvételként, szinte pontosan két évvel ezelőtt (2013 áprilisában). Addigra azonban már sokan és sokszor hallhatták és szerethették meg, a megjelenése idejére gyakorlatilag már kész közönségkedvenc volt, és ez a tendencia a mai napig tartja magát töretlenül. Aki volt már Elefánt-koncerten, az pontosan tudja - aki nem, az pedig azonnal tapasztalni fogja, amint egyszer elmegy egyre - ,hogy ennél a számnál lehet összeborulós együtt éneklésre számítani."

Az Elefánt egyik legérzékenyebb dalához többféleképpen értelmezhető lírai animációt társított alkotója, Stekovics Anna, aki így vall a videóról: "Életem első nagyobb lélegzetű animációja a klip, és rengeteg idő telt el, míg megszületett. Sokáig ragaszkodtam az elképzeléshez, hogy a történet a lélek felemelkedéséről szól, majd visszahullásáról a testbe, az elmúlásról, amiből mindig új születik. Szóval az örök körfogásról, aztán lehet ez a szerelem, a magány, az útkeresés, vagy valami sokkal nagyobb körfogása. Végül ez az egész megváltozott bennem is, és most már inkább úgy gondolom, hogy maga a dal és a klip is egyszemélyes élmény, egy belső utazás egy belső utazásról. Én megrajzoltam, te meg kiszínezheted, nem akarok beleszólni."

Akkor hát tessék, színezze mindenki a maga lelki árnyalatai szerint az Elefánt Kedvenc felhőmnek című dalához készült animációt:

https://recorder.blog.hu/2015/04/22/online_klippremier_elefant_kedvenc_felhomnek
Online klippremier! Elefánt: Kedvenc felhőmnek
süti beállítások módosítása