Stephen Hawking Monty Pythont énekel

2015.04.14. 10:00, subrecorder

hawking.jpg

Bármilyen hihetetlennek tűnik, de ez nem álhír: korunk legnagyobb fizikusa, Stephen Hawking tényleg feldolgozta a Monty Python klasszikus Galaxy Songját, ezer szerencsés pedig megszerezheti a felvételt vinylen az idei Record Store Day-en. Amúgy klip is készült a dalhoz, ebben Hawking átrepül az univerzumon.

Az ötlet, hogy újra felveszik az eredetileg Az élet értelme című 1983-as Monty Python-filmben szereplő Galaxy Songot akkor fogalmazódott meg a csoport még élő tagjaiban, amikor tavalyi búcsúfellépéseiken láthatóan az egyik legnagyobb sikert a Hawking és Brian Cox professzor szereplésével készült szkeccsük érte el. A rövid jelenetben Hawking kegyetlenül átgázol az éppen előadást tartó Coxon (ő a britek Neil deGrasse Tysonja, az ottani tévés ismeretterjesztő műsorok jelenlegi sztárja), majd elrepül a sztratoszférán túlra. A Galaxy Song klipje ezt gondolja tovább: megtudhatjuk mi történik a fizikussal, milyen kalandokat él át a Tejútrendszerben, miközben jellegzetes számítógéphangján énekli a Galaxis Dalt.

Na jó, igazából az egyetlen ferdítés annyi a történetben, hogy dalt nem maga Hawking "beszélte" fel, hanem Pythonék már előre felvették, csak a végleges verziót mutatták meg a fizikusnak. Ő, mikor először hallotta, rá annyira jellemző reakcióval, egy cinkos félmosoly mellett csak ennyit mondott: "I think you are being pathetic" (kb. nevetségesek vagytok). Aztán persze áldását adta a klip megjelenésére és a Record Store Day-es kiadványra. Bizony, idén április 18-án ezer példányban megjelenik a Galaxy Song Stephen Hawking-verziója vinylen, mely minden bizonnyal az utóbbi évek legfurcsább RSD-kiadványa lesz, még úgy is, hogy tavaly volt egy olyan, amelyen Ron Jeremy pornósztár arról beszél, hogyan értékeljük a klasszikus zenét. Akinek pedig nem jut a fizikai verzióból, hallgassa a digitálisat és játsszon az Asteroids nevű klasszikus videojáték feldogozásával, melyben Hawking a Monty Python tagok fejét lövi szét felturbózott székével. Ilyen mondatokat öröm fogalmazni.


az Eric Idle által előadott eredeti Galaxy Song:

https://recorder.blog.hu/2015/04/14/a_record_store_day_alkalmabol_stephen_hawking_monty_pythont_enekel
Stephen Hawking Monty Pythont énekel
süti beállítások módosítása