Animációs téboly Todd Terje és a Lightning Bolt friss klipjeiben

2015.04.08. 14:00, prorecorder

clipboard031_1.jpg

Eddig aligha találhattunk közös nevezőt a svéd Todd Terje és az amerikai Lightning Bolt produkcióiban, ez azonban megváltozott, hiszen a napokban mindkét előadó elborult animált videókkal rukkolt elő.

Todd Terje hosszas felcsigázás után tavaly jelentkezett első rendes nagylemezével, az It’s Album Time pedig olyan jól sikerült, hogy év végi összesítésünkben is előkelő helyen végzett. Az albumborító szerelmesei most örülhetnek, a svéd nu-disco fenomén Alfonso Muskerunder című dalának legfrissebb videójában ugyanis a képet tervező Bendik Kantelborn animációit láthatjuk, így a hatás épp olyan, mintha maga a lemez kelne életre. Nagy narratívát sajnos nem lehet felfedezni a gyorsan váltakozó beállítások között, a pár másodpercenként cserélődő jelenetekben ugyanis van a műszemét vízbe tevő férj, dohányzó méhecske, éneklő féreg és kancsóvá alakuló levágott fej is, a végeredmény azonban pont kaotikus és gyermeki mivolta miatt annyira szórakoztató.


LEGUTÓBBI KLIPJÉBEN TERJE EGY DELOREANNEL MENT VISSZA A JÖVŐBE.


Brian Chippendale és Brian Gibson dob-basszus-vokál duója már több mint húsz esztendeje létezik, ettől függetlenül a Lightning Bolt sikeresen tartja a markáns színvonalat; aktuális korongjukra ugyan elég sokat kellett várni, a hat év után megjelent Fantasy Empire-t azonban is kifejezetten jól fogadta a kritika. Az őrült koncertjeiről és kollaborációiról is híres páros nyugtalanító zenéjét talán nehezen lehet elképzelni animációs kontextusban, a Lale Westwind által a The Metal East című szerzeményhez készített videó eszeveszettsége azonban kiválóan passzol a hanganyag felkavaró hatásához. A képsorok valódi pszichedelikus élményt nyújtanak, a menetelő/mutálódó szörnyfigurák láttán nem nehéz egy LSD-bolygóra képzelnünk magunkat, ahol csupaszín dinoszauruszok és meztelen űrhajósok vágtatnak a semmibe, az összhatás pedig ennek megfelelően lett egyszerre dilinyós és áll leejtő.


Az Alfonso Muskerunder videója:


és a Lightning Bolt teljes elmebetegsége:

https://recorder.blog.hu/2015/04/08/animacios_teboly_todd_terje_es_a_lightning_bolt_friss_klipjeiben
Animációs téboly Todd Terje és a Lightning Bolt friss klipjeiben
süti beállítások módosítása