Fülledt dzsungelütemek – Glass Animals-koncertbeszámoló és -fotógaléria

2015.04.01. 11:00, prorecorder

img_97551.jpg

A magyar fővárosban zárta aktuális európai turnéját az egyre felkapottabb Glass Animals, a koncert pedig még 2 Pac jelenléte ellenére sem hagyott bennünk negatív emlékeket.

A Glass Animalsszel kapcsolatos szerény mennyiségű hazai sajtómegjelenések (a Recorder persze már a tavalyi debütlemez kiadásakor rajongott, év végi listánkon is szerepeltek és interjút is készítettünk a frontemberrel) és a kvartett viszonylag szűknek sejtett - a levegőben nem kitapintható - népszerűsége miatt nem vártunk igazán nagy tömeget az Akváriumban, ehhez képest majdnem tele volt a terebélyes nagyterem. Mindez vagy a jól kivitelezett promóciónak köszönhető, vagy pedig annak, hogy az együttes már-már természetellenesen népszerű idehaza, bár valószínűleg mindkét opcióban lehet valami (meg abban is, hogy az elmúlt és elkövetkező hónapokban kevés az igazán kurrens, aktuális és nem visszatérőnek számító zenekar hazánkban).

De nem is ez a fontos, hanem az, hogy formáció nem nyújtott csalódást, ami ugyanúgy jelentette azt, hogy rátermetten állították színpadra ezeket a nem feltétlen színpadra termett dalokat, mint azt, hogy egyszer-egyszer azon kaphattuk magunkat, hogy táncolunk, pedig a zenekart inkább az otthoni elmélyülésre találták ki. Azonban nem lehetett mit tenni, a hangulat és az élőben még fülledtebb dzsungelütemek (olykor egy 1980 körüli Talking Heads képe is bevillant) hatására tényleg furcsa lett volna úgy állni, mint a cövek, ezzel pedig láthatóan David Bayley énekes-gitáros is így volt, aki annak ellenére ficánkolt és izzadta körbe a pólóját, hogy a négyes Zaba című bemutatkozása elegáns és mértéktartó dalai alapján szolidabb virtus lenne elvárható. Mindezt látva persze nem volt szomorú az élmény, még ha a katartikustól el is maradt - plusz, ha a 2 Pac-féle California Love feldolgozást inkább a turnébuszban hagyták volna, eggyel kevesebb dologra panaszkodhatnánk (na persze inkább ennek is örülni kellene, hiszen most először, itt adták elő a dalt, amire még egy-két próba minden bizonnyal ráfér). Igaz, ha azt vesszük, hogy a budapesti volt a turné európai záróállomása, egy ehhez hasonló önfeledt gesztus belefér, főleg, hogy a ráadásblokkban még az amúgy általuk gyakran előadott Kanye West Love Lockdownja is előkerült. Soha rosszabb koncertet és gyanús, hogy még viszontlátjuk majd őket.


fotók
: Lékó Tamás


Kattintásra megnyílik galériánk az eseményről: 

https://recorder.blog.hu/2015/04/01/fulledt_dzsungelutemek_glass_animals-koncertbeszamolo_es_-fotogaleria
Fülledt dzsungelütemek – Glass Animals-koncertbeszámoló és -fotógaléria
süti beállítások módosítása