Ma este Dorian Concept, Hypnos, Pantha Du Prince és July Talk Budapesten

2015.03.28. 09:38, subrecorder

81497-12_dorian_concept-original-1365664110.jpg

A szombat, amikor négy kiváló, a maga műfajában kiemelkedő előadó lép fel egyszerre Budapest négy különböző pontján. Szerencsére legalább stílusban nagyjából eltérnek egymástól, úgyhogy mindenki megtalálhatja a magának megfelelő programot, segítünk: lesz hiphops gyökerű jövőbeat az A38-on (Dorian Concept Trio), lesz protometál a Trafik Klubban (Hypnos), lesz csilingelő techo az Akváriumban (Pantha Du Prince) és lesz kanadai indierock a Dürerben (July Talk). Lássuk!

Dorian Concept második lemeze tavaly a legendás Ninja Tune-nál jött ki, nem véletlenül: az osztrák producer az évek során a jövőbeat egyik legnagyobb európai alakjává lépett elő.

Dorian Concept Trio, Cadik, Zomblaze, Vanis

Helyszín: A38

Kezdés: 23:00

Belépő: 2000 / 2500 Ft

Facebook-esemény

A hálószobában egy szál Microkorggal gyártott trackektől alig pár éven belül eljutni Flying Lotusturnézenekarába nem rossz, pláne Ausztriából. Oliver Thomas Johnsonnak, vagyis Dorian Conceptnek azonban nem csak ez sikerült, de még a Ninja Tune is leigazolta, második lemeze tavaly már ennél a kiadónál jelent meg, megérdemelten zsebelve be a nagyobb nyilvánosságnak köszönhető dicséreteket. A Joined Endslemezen ugyan  a korai dzsesszes és hiphopos hatásaiból kevesebbet hallani, viszont átvette a helyüket egy valószínűleg a briteknél magára vett popérzékenység, ami miatt ez lett Johnson nem csak legjobb, de legkönnyebben befogadható anyaga is. Az A38-on most ez a lemez kerül bemutatásra, ráadásul két élő zenésszel kiegészítve érkezik a producer, akik maguk is elismertek szólóban, elég jónak kell lenni például ahhoz, hogy Cid Rim üljön be mögéd dobolni.


---------------------------------------------------------------------------



hypnos-24-1024x785.jpg

Régóta porosodik a szekrényben a trapéznadrág? Itt az ideje előkapni, a Hypnos tagjai ugyanis maguk is minden bizonnyal ezt húzzák majd magukra. Bajszokkal és proto-metál gitárokkal teli estére lehet számítani.

Hypnos, The Golden Grass, Haw

Helyszín: Trafik Klub

Kezdés: 19:30

Belépő: 2000 Ft

Facebook-esemény

A Hypnos (nem összetévesztendők a hasonló nevű cseh deathmetál zenekarral) ugyan csak 2013-ban alakult, mégis igen hamar az egyik legnépszerűbb svéd rockzenekarrá váltak, bebizonyítva, hogy Göteborgból nem csak hideg elektropop érkezhet, hanem lazán riffelő rockandroll is. Szinte alakulásuk pillanatában lecsapott rájuk a Crusher Records, akiknél egy debütáló EP után igen gyorsan kijött az első, cím nélküli lemezük is, ami ugyan semmi olyat nem nyújtott, ami nem jelenhetett volna meg 1975-ben is, de ettől még igen kellemes hallgatnivaló. Előttük a karriert szintén a múltban kereső amerikai The Golden Crass játszik, ők viszont még messzebb nyúlnak vissza, mint északi testvéreik, egészen a Creamig. Hogy magyar zenekar nélkül se maradjunk, lesz Haw is.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------


pantha-hires5.jpg

Számtalan kislemez és három album után Pantha Du Prince 2013-ben ért el a csúcsra, amikor kijött mostanáig legfrissebb lemeze, a csengő-bongó Elements Of Light. Ezt hozza most el nekünk bemutatásra, látványos élő show-val kiegészítve.

Pantha Du Prince, Imre Kiss, 9b0, Subotage, BERGI

Helyszín: Akvárium Klub

Kezdés: 22:00

Belépő: 2900 / 3400 Ft

Facebook-esemény

Hendrik Weber, a Pantha Du Prince néven alkotó német minimál producer nem ma kezdte a zenélést, de ő azon kevesek egyike, aki megjelenésről-megjelenésre meg tud újulni, ez pedig korai anyagainak minőségét hallva csak még nagyobb dicsőség. Utóbbi két lemeze, a Black Noise (2010) és az Elements Of Light (2013) már a Rough Trade Records-nál jelent meg, ami szintén nem kis szó, de ha valaki, akkor ő megérdemli, hogy olyanokkal említsük egy lapon, mint a Warpaint, a Decemberists, vagy Antony & The Johnsons. AzElements Of Light azért is különleges, mert egy élő, csengőkön és harangokon játszó zenekarral, a The Bell Laboratory-val kiegészülve vette fel, igazi egyedi hangzást kölcsönözve az öt számos anyagnak. Az NVC-s eseményen fellép még többek közt egyik hazai büszkeségünk, Imre Kiss és 9b0 is.

 

--------------------------------------------------------------------------------


0001936465_10.jpg

Middlemist Red vendégeként érkezik a Dürer Kertbe a kanadai July Talk, a kanadai indiepopzenekar épp most nyerte meg a "kanadai Grammy-t" az alternatív lemez kategóriában, tehát őket még most, a nagy áttörés előtt érdemes megnézni.

Middlemist Red, July Talk

Helyszín: Dürer Kert

Kezdés: 19:30

Belépő: 1000 / 1500 Ft

Facebook-esemény

A Middlemist Redet talán senkinek nem kell bemutatni, beszéljünk inkább az este másik zenekaráról, a kanadai illetőségű July Talkról, akik már csak Peter Dreimanis különlegesen karcos énekhangja miatt is megérdemelnék a figyelmet, de ha ehhez még hozzávesszük, hogy őt kiegyenlítendő bevettek egy angyali hangszálakkal rendelkező hölgyet (Leah Fay) is, máris az utóbbi évek egyik legérdekesebb csapatát kapjuk, akik ráadásul nem félnek például szintifutamokkal és blues-zal keverni indiepopos alapú zenéjüket. A csapatnak ez lesz az első európai turnéja, örvendetes, hogy ilyen hamar láthatjuk őket hazánkban. Persze attól még, hogy most nem írtunk róluk, a Middlemist Redet is érdemes megnézni, de ennek nem szabad újdonságnak lennie.

https://recorder.blog.hu/2015/03/28/ma_este_dorian_concept_hypnos_pantha_du_prince_es_july_talk_budapesten
Ma este Dorian Concept, Hypnos, Pantha Du Prince és July Talk Budapesten
süti beállítások módosítása