Nick Cave hányózacskókra írta új könyvét

2015.03.22. 13:51, subrecorder

da44eed9.jpg

Április elején jelenik meg Nick Cave új könyve, melynek a különlegessége, hogy a zenész/író/előadó az egészet a 2014-es észak-amerikai turnéjának repülőútjain írta - a gépeken található hányózacskókra körmölve a szöveget.

Több verseskötet, forgatókönyv, valamint két regény után a most bejelentett The Sick Bag Song című kötet Nick Cave eddigi irodalmi alkotásainak sajátos egyvelege lesz, melyben egyszerre lesznek dalszövegek, poémák és novellák is. A hivatalos sajtószöveg szerint "a könyv egy nyugtalan epikus mű, mely az inspiráció, a szeretet és a jelentés gyökereit keresi különböző formátumokban, legyen az vers, szöveg, vagy akár naplóbejegyzés." A The Sick Bag Song két turnusban fog megjelenni, az április 8-tól beszerezhető verzió a könyvön kívül tartalmazza annak eBook- és Cave által felmondott audiobook-változatát, míg a "limitált" kiadásba ezeken kívül bekerül két vinyl-lemez az audiobookkal és egy valódi hányózacskó is, melyen Cave firkálmányai lesznek, erre azonban június 4-ig kell várni.


NICK CAVE MOZGÓKÉPES KITEKINTÉSEIT ITT SZEDTÜK ÖSSZE.

Ha valaki azt hinné ennyi elég is a nyughatatlan előadó számára, az téved, jövő héttől ugyanis bizonyos időközönként elérhető lesz majd öt rövidfilm is, melyek mindegyike kapcsolódik valahogyan a hányózacskós kiadványhoz. Ezeket az az Iain Forsyth és Jane Pollard rendezte, akik legutóbb a 20.000 Nap a Földön című Cave-filmet rendezték, mi pedig interjút is készítettünk velük. Nick Cave tehát egész egyszerűen nem tud leállni, de amíg olyan minőségi produktumokat tesz le az asztalra, mint az elmúlt években folyamatosan, ne is tegye. Reméljük, a következő projekt azért már egy Bad Seeds-album lesz.


Nick Cave új könyvének bizsergető beharangozó trailere:

https://recorder.blog.hu/2015/03/22/nick_cave_hanyozacskokra_irta_uj_konyvet
Nick Cave hányózacskókra írta új könyvét
süti beállítások módosítása