A női Jézus második eljövetele Budapesten – Zola Jesus-koncertbeszámoló és -fotógaléria

2015.03.19. 18:55, rerecorder

img_6859.jpg

Tegnap, 2015. március 18-án ismét Budapestre látogatott Nika Roza Danilova és zenekara, hogy újra az A38 színpadán mutassák be az aktuális Zola Jesus-lemez (Taiga) dalait. A tavaly októberben megjelent albumot novemberben már megturnéztatta egyszer Európában, most azonban ismét itt van, hogy lóhalálában (17 nap alatt 16 koncert) szórakoztassa az európai közönséget, köztük egy maréknyi magyart is.


Mert, hogy tényleg csak egy maréknyi ember gyűlt össze. A 2012. áprilisában adott első A38-as koncertjén közel teltház volt, most pedig alighanem száz alatti nézőszámról beszélünk. A fellépés korán kezdődött, 21 órára volt kiírva a start és pár perccel kilenc után valóban bele is vágtak az új lemez címadó dalába. Egyedi színpadképpel érkezett a produkció, a zenészeket pedig látszólag nem zavarta az érdeklődés hiánya, nagy erőbedobással mentek végig a főműsoridőn és még az is belefért, hogy Nika lemásszon a színpadról és az első sorokban lévő emberek között énekeljen. Ezt leszámítva kevés kiemelhető pillanatról lehet beszámolni, maga a produkció nagyon rendben volt: csodás hangú frontember, kiváló és lelkes zenészek, hangulatos fények, de ha a közönség nem indul be, akkor nincs mit tenni. Ennek volt tökéletes példája a második hazai Zola Jesus-koncert. Azért volt egy kis visszatapsolás a végén, ők pedig vissza is jöttek két dal erejéig, az egész műsor nem volt több 60 percnél. Összességében ez egy nagyon jó produkció, kár, hogy a koncertélmény sérült a kevés és inaktív jelenlévők miatt.

img_6837.jpg


A stáb azonnal bele is kezdett a díszlet lebontásába, a merch-pultnál vásárlókat pedig meglepte Nika, aki türelmesen beszélgetett minden érdeklődővel, dedikált lemezeket és nézett kamerába a fotózkodni kívánók kedvéért. Élve a lehetőséggel, én is váltottam vele pár szót, egyből kiszúrta a Nine Inch Nails-pólómat és hogy őt idézzem: „kibaszottul szeretem Reznor zenéit, nagy hatással van rám.” Ezt valahol azért sejtettük.

beszámoló: Reszegi László
fotók: Lékó Tamás


ilyen jól nézett ki a színpad - a második budapesti Zola Jesus-koncert képekben (a galéria megnyitásáért kattints az első képre)


a szerző Nikával: zola_jesus_reszegi.jpg


itt pedig egy nem dedikált/frissen dedikált Zola Jesus-lemez: zola_signed.gif

https://recorder.blog.hu/2015/03/19/a_noi_jezus_masodik_eljovetele_budapesten_zola_jesus-koncertbeszamolo_es_-fotogaleria
A női Jézus második eljövetele Budapesten – Zola Jesus-koncertbeszámoló és -fotógaléria
süti beállítások módosítása