Kanye West lesz az idei Glastonbury fesztivál legfőbb fellépője

2015.03.17. 12:23, Frontrecorder

kanyewest.jpg

Idén június 24-28. között rendezik meg a legfontosabb európai nyári zenei fesztivált, a Glastonbury-t, amelynek a kiemelt, szombati napján Kanye West lesz a fő fellépő. A döntésre szinte felrobbant az internet, és persze tiltakozó online petíció is indult.

A Glastonbury társszervezője, Emily Eavis a Twitteren jelentette be "végtelen örömmel", hogy "az egyetlen Kanye West" zárja a Pyramid Stage nevű nagyszínpad programját június 27-én este. Nos, az internetezők nem feltétlenül osztoztak a Glasto fő programfelelősének lelkesedésében, azonnal beindult a negatív komment-cunami - ahogy az várható volt. A felháborodók legfőbb ellenérve összefoglalható azzal, hogy szerintük a rapper nem való a fesztiválra. Az NME kigyűjtött néhány twitteres reakciót, ezek között azért vannak viccesek, például, hogy "valaki szóljon Kanye-nek, hogy a Glastonbury egy zenei fesztivál és nem egy Kanye-koncert ezernyi előzenekarral", vagy "Kanye lesz a Glastonbury fő fellépője a Pyramid Stage-en, az egója pedig az Other Stage-en". Tavaly a Metallica headliner-fellépése ellen is ágált "a nép", szóval nem egészen világos, hogy akkor ki is való a fesztiválra headlinernek, mindenesetre a Glastonbury közönségének konzervatív, csak rockzenekarokat toleráló szárnya nem szólhat egy szót sem, hiszen előző este, június 26-án pénteken a Foo Fighters lesz a fő fellépő a Pyramid Stage-en. És a vasárnapi, a fesztivált záró fő fellépőt még ezután jelentik be.

Az éppen a So Help Me God című új albumát a szokásos, médiát összezavaró módon felvezető Kanye fellépése ellen - akárcsak tavaly a Metallica esetében - online petíció is indult, ebben a rapper glastonbury-s szereplését igazságtalanságnak titulálják, és azt indítványozzák, hogy cseréljék le a szervezők olyasvalakire, aki jobban megérdemli. Yeezy egyébként a fesztivál történetében nem az első, hanem a második rapper headliner JAY Z után, aki 2008-ban ugyancsak "heves ellenszélben" adott koncertet itt, ám sikerült meghódítania a közönséget. Reméljük, hogy Kanye is veszi ezt az akadályt, mi mindenesetre óva intjük attól, hogy ez alkalommal hosszú monológokba bonyolódjon a dalai helyett. Isten őt úgy segélje,

A Kanye ellen kikelők biztosan nem ezt hallgatják egész nap, íme az All Day című dal az Isten-fixációs rapper közelgő nyolcadik stúdióalbumáról:

https://recorder.blog.hu/2015/03/17/kanye_west_lesz_az_idei_glastonbury_fesztival_legfobb_fellepoje
Kanye West lesz az idei Glastonbury fesztivál legfőbb fellépője
süti beállítások módosítása