Szobor készült a Daft Punk tagjaiból - maszk nélkül

2015.03.01. 12:47, subrecorder

1a72d913.jpg

Xavier Veilhan francia képzőművész nagy hatású producereket formázott új szoborsorozatában, mely egy ma nyíló kiállítás (Music) részeként látható New Yorkban és Párizsban a Galerie Perrotin-ben. Örök formát kapott Rick Rubin, a Neptunes és a Daft Punk két tagja is - utóbbiak maszk nélkül, nyírfából.

"Érdekes, nem is kértem meg őket külön, hogy maszk nélkül legyenek." - mondta Veilhan, aki előbb digitálisan szkennelt lenyomatot vett a Daft Punk két tagjáról, és ezek alapján dolgozott. Igazából így volt logikus. Producerekként és nem zenészekként akartam bemutatni őket, úgyhogy miután ezt megbeszéltük, úgy döntöttünk, hogy a polgári nevükön állítjuk ki őket és maszk nélkül lesznek megformázva. Ők úgy fogalmaztak: kevesen ismerik az arcunkat, szóval ha valaki látni akarja, hogyan nézünk ki, akkor annak egy szobrot kell majd megnéznie."

Guy Manuel de Homem-Christo és Thomas Bangalter duóján kívül szerepel a sorozatban Rick Rubin, Nigel Godrich, a Radiohead "ötödik tagja", Lee "Sratch" Perry, Quincy Jones, Giorgio Moroder, a Neptunes duó (Chad Hugo és Pharrell Williams), valamint még sok más jelentős producer. Rubin szobrának megalkotása különösen nehéz volt Veilhan szerint, köszönhetően a legendás szakállával gyűlt meg a baja. "A fény elveszik a hajban, így azt digitálisan kellett újraalkotnunk. Rubin szakálla ráadásul elég extrém, egy csomó reneszánsz festményt és szobrot néztünk meg, hogy inspirációt merítsünk. De szerintem kifejezetten jól sikerült." Sajnos ezt egyelőre mi innen csak elképzelni tudjuk (minden bizonnyal vetekszik egy nemes oroszláni sörénnyel), képünk csak a Daft Punkról és Lee Perry-ről van. Talán a következő napokban több is napvilágot lát majd. Ha valaki New Yorkban, vagy Párizsban jár, mindenképpen küldjön nekünk fotókat!


Guy Manuel de Homem-Christo és Thomas Bangalter nyírfából:

1a72d913_1.jpg


Lee "Scratch" Perry poliamidozott mása:

142488030908_gep_veilhan.jpg

https://recorder.blog.hu/2015/03/01/szobor_keszult_a_daft_punk_tagjaibol_maszk_nelkul
Szobor készült a Daft Punk tagjaiból - maszk nélkül
süti beállítások módosítása