Klippremier! BeatKOHO: Túlélők (közr. streetROYAL & Török Béci)

2015.02.23. 19:00, Frontrecorder

beatkoho.jpg

A 2010-ben Dunaújvárosban alakult, élő hiphopot játszó BeatKOHO 2012-ben lépett a színre, ugyanabban az évben megjelent a bemutatkozó albumuk (Fújd ki), majd fokozatosan egyre nagyobb figyelmet generált a csapat, nem kis részben a gyors egymásutánban kihozott klipjeiknek. A tavalyi volt az eddigi legmozgalmasabb évük sűrű koncertezéssel (többek közt Halott Pénz előzenekaraként), az első fesztiválfellépésükkel, az ismert közreműködőket (Maszkura, Eckü, Marge) is felvonultató Hibátlan EP-vel, a végén pedig MR2 Akusztik-felvétellel. Mielőtt továbblépnének, még készítettek egy utolsó videót az EP-hez, a Túlélők című dalhoz, melyet drónnal forgattak, és egy folytatásos klip második része. 

Az eredetileg hattagú (2 MC, DJ, basszusgitáros, dobos, billentyűs), mostanra egy vokalistával is kiegészült BeatKOHO 2014 áprilisában hozta ki ingyen letölthető formában a Hibátlan című anyagát. Az EP koncepció szerint épül fel: a negatívból a pozitív világlátás felé, a múltból a jövőbe vezet, a Maszkurával közös nyitó Összedőlt világtól a Hibátlan című számig bezárólag. A Túlélők a második dal, az alapját Szikora Marcell (streetROYAL) írta, majd a BeatKOHO hangszeresei öntötték végső formába, a refrént pedig vendéghangként Török Béla, a Killer Surprise dallamos heavy rock zenekar  frontembere énekli. ""Ez a dal arról szól, hogy minden ember életében vannak nehéz időszakok, tervek, célok, melyek kihatnak a hétköznapokon a közérzetünkre és befolyásolják azt, hol pozitív hol negatív irányba, de egy dolgot ne felejtsünk el és ez nem más, mint az élni akarásunk. A dal egyfajta kapaszkodó az élet száguldó gyorsvonatán, mely felhívja a figyelmünket arra, hogy bármilyen buktatókkal is állunk szemben próbáljunk meg stabilan állni és reményteljesen gondolni az előttünk álló utazásra" - foglalja össze a dal mondanivalóját Joó László (Joe), a BeatKOHO egyik rappere.

Miután az Összedőlt világ és a Túlélők egymást követik az EP-n, a zenekar gondolt egyet és a két dalhoz egy összetartozó, kétrészes klipet forgatott le egyszerre, a két videó szereplői, kellékei és helyszíne (a Kisapostagi Repülőtér) tehát összekapcsolódnak. "A Túlélők különlegessége, hogy bár a technikai feltételeink megvoltak már eddig is, hogy alkalmazzunk drónos felvételeket, mégis úgy gondoltuk, hogy ennek a zenénk a hangulatához és tartalmi mondanivalójához passzolnának leginkább. Nagy élmény volt továbbá a forgatáson a Kisapostagi Repülőtér felfedezése számunkra. Ez ugye egy folytatásos klip második része, melyben egy UAZ tipusú veterán jármű kap főszerepet. Eredetileg nem ezt a tuningolt autót szántuk a klipbe, hanem egy eredeti állapotú második világháborús amerikai dzsipet, ám két nappal a felvételek előtt a jármű lerobbant, és így kénytelenek voltunk hirdetést feladni, hogy ehhez hasonló típusú autókat keresünk, és hát szerencsénkre egy ismerősünkön keresztül rátaláltunk a videóban is látható csodajárgányra. A forgatás egyébként nagyon jó hangulatban telt, és az időjárási viszonyok is kiválóak voltak annak ellenére, hogy már október végét jártuk" - meséli Joe. "Reméljük, hogy ez a klip és dal kedvet, motivációt adhat sok embernek átvészelni az időjárás okozta borús, kedvetlen időszakot, és egyfajta ráhangolódásként is szolgál a közeledő jó időre." 

Íme tehát a BeatKOHO új klipje egy laza, felhőtlen napról:


és az előzménye, az Összedőlt világ:

https://recorder.blog.hu/2015/02/23/klippremier_beatkoho_tulelok_kozr_streetroyal_torok_beci
Klippremier! BeatKOHO: Túlélők (közr. streetROYAL & Török Béci)
süti beállítások módosítása