Feloszlik a Heaven Street Seven!

2015.02.18. 14:25, rerecorder

hs7_1.jpg

Augusztus 1-én a Budapest Parkban tartja búcsúkoncertjét a Heaven Street Seven, az idén húszéves formáció egy mai sajtótájékoztatón jelentette be megszűnését. Mi van itt a levegőben? 2015-ben a HS7 már a negyedik nagynevű zenekar a Hangmás, az Isten Háta Mögött és Subscribe után, amely bejelenti feloszlását (igaz, némelyikük "csak" "határozatlan idejű szünet"-nek nevezi a leállást) - és mind közül Szűcs Krisztiánék formációja a legpatinásabb nevű.

Az 1995-ben alakult Heaven Street Seven a magyar popzenei élet egyik meghatározó zenekara, a 2000-es évek egyik legsikeresebb és legnépszerűbb alternatív gitárpopzenekara, amely ma, a Budapest Park idei évadnyitó sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy az augusztus 1-i parkos koncertje lesz az utolsó. A kilenc nagylemezt, számos elismerést, komoly európai turnét maga mögött tudó zenekar nem a mostanság divatos "határozatlan idejű szünetet" jelentett be, hanem kimondta, hogy befejezi működését. A zenekar tagjai (Szűcs Krisztián énekes-gitáros, Ábrahám Zsolt gitáros Takács Zoltán Jappán billentyűs, Németh Róbert basszusgitáros, Orbán Gyula dobos) tiszteletben, szeretetben válnak el egymástól. Szűcsék úgy érzik, hogy mindent megírtak, eljátszottak és megtettek, amire csak képesek voltak, ezért döntöttek a búcsú mellett. A Heaven az augusztusi feloszlásig még számos klubkoncertet és fesztiválfellépést elvállal, "az ésszerű keretek között" bejárja karrierje összes fontos helyszínét.


SZŰCS KRISZTIÁN ÉPP EGY HÓNAPJA, A ZENEKAR HÚSZÉVES FELÁLLÁSÁT ÜNNEPLŐ KONCERT ELŐTT ÍRTA MEG A RECORDERNEK A HS7 SZELEKTÍV-SZUBJEKTÍV TÖRTÉNETÉT.

a Gesztenyefák alatt című dal az utolsó lemezről: 


és a korai időszak egyik legszebbje, a Budapest Dolls

https://recorder.blog.hu/2015/02/18/feloszlik_a_heaven_street_seven
Feloszlik a Heaven Street Seven!
süti beállítások módosítása