Egy kapcsolat a vihar szemében a Florence + The Machine új klipjében

2015.02.13. 10:13, subrecorder

florence.jpg

Négy év után, június elsején jelenik meg a Florence Welch vezette Florence + The Machine következő, harmadik nagylemeze, How Big How Blue How Beautiful címmel. Az idén a Szigetre is ellátogató formáció már meg is osztotta az első kislemezes dalt és annak videóját, mely egy párkapcsolat viharos történetét örökíti meg.

Vannak olyan előadók, akik elsőre erőteljes dupla hatost dobnak, onnantól pedig nyugodtan hátradőlhetnek, jó ideig biztonságban lesznek a játékban. Ilyen Florence Welch és zenekara is, hiszen első albumukkal (Lungs - 2009) nem csak besöpörtek szinte minden brit díjat a Mercury-n kívül, de a siker az eladásokban is megmutatkozott - ötszörös platina minősítést kapott a barokkos popslágereket sorakoztató anyag. A folytatás (Ceremonials - 2011) "a több jobb" jegyében készült, így némileg túlhúzott és egyben hallgatásra túl tömény lett, mérsékeltebb is lett a vásárlói kedv, hiába volt ezen is jó néhány bombasztikus sláger. Az utóbbi négy évben aztán Welch egyetlen igazán nagy dobása a Calvin Harris-szel való kollaboráció volt, több interjújában a "na most hogyan tovább" érződött a zenekarával kapcsolatban. Végül aztán csak meglett az irány, melyről maga az énekesnő így ír: "Míg korábban a fantáziavilág és a metaforák tették ki a dalaim nagy részét, ezúttal a számok sokkal jobban megragadtak a valóság talaján. Az előző lemez nagyon erősen a vízre, a halálra és az általa való menekülésre koncentrált, az új album viszont sokkal inkább arról szól, hogy újratanulom, hogyan kell élni és szeretni a világban, ahelyett, hogy elmenekülnék előle." A súlyos témák tehát maradnak, még ha némiképp optimistább is lesz az énekesnő felfogása.

Igaz, ez első új dalon nem nagyon hallatszik, a What Kind Of Man világa sötét, szomorú, epikusságban pedig még a korábbi Florence-dalokra is ráver egy kört. A videó ehhez illően drámai: Vincent Haycock rendező az énekesnő főszereplésével egy kapcsolat jó és rossz pillanatait mutatja be. Időrendben ugráló jelenetek sorozata a videó, melyben láthatjuk a párt semmiségekről beszélni, szeretkezni, vagy éppen egy vihar közepében ragadva. Aztán egy csavar után az egész átalakul tánckoreográfiává, melyben Welch-et férfiak veszik körül, akikkel jól láthatóan keményen megküzd. Hasonló a klip ahhoz a teaser videóhoz, amit múlt héten töltöttek fel az internetre, ebben az énekesnő saját magával harcol, a címadó dal egy részletére. Nem kell tehát hurráoptimista lemezre számítani, Welch-nek maradt még jó néhány csontváza a szekrényben. Most először a csapat egyébként Paul Epworth mellett egy új producerrel, Markus Dravs-szal is együtt dolgozott, ő korábban többek közt Björknek és az Arcade Fire-nek segített be. A How Big How Blue How Beautiful június elsején jelenik meg, szóval a Szigetes koncertre bőven betanulhatja mindenki az egészet.


A Florence + The Machine új videója, benne pár villanásnyi meztelenséggel:


az érkező lemez teaser videója:

https://recorder.blog.hu/2015/02/13/egy_kapcsolat_a_vihar_szemeben_a_florence_the_machine_uj_klipjeben
Egy kapcsolat a vihar szemében a Florence + The Machine új klipjében
süti beállítások módosítása