Klippremier! Half Note City: Cetropelli (feat. Breko)

2015.02.11. 16:15, rerecorder

half_note.jpg

Petrocelli, Kojak, Derrick, Starsky és Hutch, Poirot, Columbo megvannak? A Half Note City legújabb klipjében egy ékszarrablót kísértenek mindenfelé a híres tévézsaruk - Derrick például egy hentesüzletben sújt le nehéz bárdjával.

half_note_city.jpgA 2012 februárjában alakult Half Note City alternatív popot játszik, a jazz & blues világából érkező Muzsnyai Márti énekesnő és a Mona Lisa Overdrive "szkafanfenderes gitárhőse", Makkay Imre hozta létre. A kvartett saját meghatározása szerint zenéjére  "az acid jazz, a space rock, a trip hop és a drum and bass stílusok keveredése jellemző". A HNC egy ötszámos ep (Roadie, 2012) és egy nagylemez (Japán, 2013) után 2014-ben jutott el mostani felállásáig, és ez a Cetropelli című friss dal (amelyben Breko szkreccsei is szerepelnek) már a készülő, harmadik nagylemezt harangozza be. Az öt klipen túl levő zenekar hatodjára valami nagyobb szabású videóban gondolkodott és ezúttal a zenekari tagok színészként is jelen vannak az alkotásban. 

„Ez a klip sokkal nagyobb volumenű volt, mint az eddigi munkáink, ezért a forgatás alatt napról napra egyre fáradtabbak voltunk, de a hangulat mindvégig ugyan olyan jó maradt. Nem utolsósorban pedig rengeteg új dolgot tanultuk” – mesélte Muzsnyai Márti énekesnő. A történet szerint a Half Note City dobosa, Bordás Zoltán, valamint az együttes basszusgitárosa, Pusztai István dörzsölt és megingathatatlan nyomozóvá válik, hogy felderítsen egy rejtélyes óratolvajlási ügyet. A két "csalhatatlan szimatú fakabát" egy tűzpiros Ford Gran Torinóval ered a tettes nyomába, akit az együttes sajtósa, Aranyi Péter alakít. Az alkalom szülte tolvaj egy ideig bízik abban, hogy megússza a lopást, azonban végül annyira elhatalmasodik rajta a lelkiismeret-furdalás, hogy végül mindenhol csak Kojakeket, Poriot-okat és Petrocelliket lát.

A korábbi klipekben úgymond kellékként ácsorogtam, most viszont Starsky szerepébe bújhattam, ami egy gyermekkori álom beteljesülését jelentette számomra. Az izgalmas forgatási napok mellett ugyanakkor az volt számomra a legnagyobb ajándék, hogy teljesen új oldalukról ismerhettem meg a zenekari tagokat, barátokat” – jegyezte meg Bordás Zoltán. 

a zenekar legközelebb február 12-én, csütörtökön, a Sonar Bistro társaságában koncertezik a RoHAM Bárban, Facebook-eseményoldal


a Half Note City és a Cetropelli klipje: 


Half Note City-Facebook

https://recorder.blog.hu/2015/02/11/klippremier_half_note_city_cetropelli_feat_breko
Klippremier! Half Note City: Cetropelli (feat. Breko)
süti beállítások módosítása