Jungle, Tyler, the Creator, Ella Eyre, Passenger és sokan mások a 2015-ös Szigeten

2015.02.10. 16:00, rerecorder

sziget_2015_1.jpg

A tavaly karácsonyi, első körös bejelentés után (Alt-j, Florence And The Machine, Jamie Woon) ismét beírhatunk pár jó nevet a 2015-ös Sziget-naptárunkba (a fesztivál idén augusztus 10-17. között lesz). Ja és a mínusz egyedik napi (augusztus 10-i) nagykoncert, azaz Robbie Williams műsorára kibocsájtott 25 ezer napijegyből (a hetijegyek is érvényesek természetesen) a 10 ezer kedvezményes, "early bird" elővételes belépő már elfogyott, úgyhogy aki szeretne ott lenne, ne nagyon hezitáljon a jegyvásárláson!

A most bejelentett több mint két tucat előadóból a Recorder a címben felsoroltaknak örül a legjobban, Tyler, the Creator napjaink egyik legjobb rappere, a Jungle nívós popzenét játszik, Ella Eyre pedig tavaly végzett a BBC Sound Of 2014 szavazás második helyén, de a sok közreműködés és pár saját dala után majd csak idén jön bemutatkozó albuma, ő a Sziget idejére épp aktuális sztár lehet. A Passenger pedig máris sztár, igaz szinte fű alatt, suttogópropaganda segítségével lett - feltételezhetően tinilányok százezreinek - népszerű gitáros dalszerző-előadója, amikor 2012-es, negyedik, amúgy egészen jó lemeze (All The Little Lights) az év végére komoly eladásokat produkált és az azon szereplő Let Her Go klipjét már 530 millióan nézték meg (tavalyi Whispers című albuma vegyesebb fogadtatásban részesült). 

A tavalyi évhez képest újdonság - amúgy pedig visszatérés a régihez -, hogy ismét lesz tánczenei nagysátor, ezúttal Telekom Aréna néven és a további bejelentett fellépők között van a tüzijátékos "End Show"-t prezentáló Martin Garrix valamint a visszatérő The Ting Tings, és még több mint két tucat további előadó, immár helyszínek szerinti bontásban. Nagyszínpadon tehát Garrix és Gogol Bordello, a Telekom Arénában W&W, Sander van Doorn, a Bassjackers, a Jaguar Skills, Julian Jordan, Sidney Samson. Az A38 Színpadon a The Ting Tings, Tyler, The Creator, Passenger, Ella Eyre és a Jungle mellett Milky Chance, az Infected Mushrooms, az Enter Shikari, Gramatik, Camo & Krooked, Jett Rebel és KensingtonA MasterCard Világzenei Nagyszínpadon Mariza, a Goran Bregovic Wedding And Funeral Band, a Leningrad, a Che Sudaka és Canzoniere Grecanico Salentino. A szintén elektronikus zenei Colosseumban pedig Apollonia, Dixon, Gui Boratto, Michael Mayer, Marcel Dettmann és a My Favorite Robot.

A Sziget különben 2012 után 2014-ben ismét "Európa legjobb nagyfesztiválja" díjban részesült a Europen Festival Awardson és még csak az elején tart a szórványosan bejelentett fellépőnévsornak, így aztán reméljük, hogy a Florence And The Machine és a Tyler, the Creator révén máris átfedést mutató, a Szigettel pont egyidőben zajló norvég Øya Festival már ismert névsorából (Belle And Sebastian, Beck, The War On Drugs, Run The Jewels, Foxygen, Future Islands, Father John Misty, Flying Lotus, ILoveMakkonen) is minél több előadót láthatunk majd Magyarországon is!

a Florence + The Machine ma közzétett visszatérő klipje, a várakozásokat fokozó hatású, lényegében instrumentális How Big, How Blue, How Beautiful

a Jungle és a Busy Earnin'


Tyler, the Creator és a Tamale


a Eyre és legutóbbi klipes dala, a Comeback


Passenger és a Let Her Go

https://recorder.blog.hu/2015/02/10/jungle_tyler_the_creator_ella_eyre_passenger_es_sokan_masok_a_2015-os_szigeten
Jungle, Tyler, the Creator, Ella Eyre, Passenger és sokan mások a 2015-ös Szigeten
süti beállítások módosítása