Ezt szopogasd - albumhallgató és kritika Charli XCX friss lemezéről

2015.02.09. 15:58, rerecorder

charli-xcx-sucker-e1412841427953.jpg

Manapság már nagyon ritkán történik olyan, hogy egy lemez előbb jelenik meg valamelyik kontinensen, mint a másikon. Mi értelme is lenne? A digitális lemezboltokban és streaming-szolgáltatóknál az első fizikai megjelenési dátum után általában a Föld bármely pontjáról beszerezhető az adott album. hatalmat a fiatal előadók kezében képzelő Charli XCX viszont most kivételt képzett, Sucker című második, széles körben terjesztett albuma (volt egy 14 című indie-kiadványa még 2008-ban) az USA-ban már megjelent 2014. december 15-én, Európában viszont majd csak február 16-ától lehet cd-n és vinylen beszerezni - ám a Recorderen már hallható a kibővített változat és a REC029-ben már meg is kritizáltuk a lemezt.

2013-as Electronic Beats-en Budapesten is fellépett - és akkor a REC015 címlapján szereplő - Charli XCX (akkor vele készült interjúnk linkje a leadben) saját dalai mellett leginkább az Icona Pop-gigasláger (I Love It) társszerzőjeként tette magát ismertté és a fiatal női előadók egyik vezéregyéniségévé, második albumát mársaját dalai is sokkal hangosabban harangozták be. Charli úgy döntött, hogy előbb az amerikai piacra koncentrál és majd csak 2015 elején tér vissza hazájába - ennek érkezett most el az ideje (mint ahogyan annak is itt lesz az ideje, hogy ismét fellép Magyarországon, még pedig nyáron a Balaton Soundon). A lemezről szóló kritikánk itt olvasható.

charli_xcx_sucker.jpgKiadó: Asylum / Atlantic / Magneoton

Megjelenés: 2014. december 15. (USA), 2015. február 16. (Európa)

Stílus: punkos pop

Kulcsdal: London Queen

Charlotte Aitchison harmadik nagylemeze egy punkos elemekkel felturbózott erős és határozott popalbum. A megszokott zenekari felállással dolgozó énekesnő szövegei lázadók, néha bugyuták, de pont szertelen személyiségétől lesznek hitelesek – na meg a zúgó gitártól. Bár a lemez második fele már olyan sok újdonságot nem tartogat, az energiabomba mégis az elejétől a végéig kitart, és igen: nagyot robban. Charli bemutat a csillogó popvilágnak, de van egy rossz hírünk, bébi: hamarosan te is közéjük fogsz tartozni!

8/10

Biczó Andrea


a Sucker két dallal - 11. So Over You, 15. Red Balloon - hosszabb változata jövő héttől kapható, de itt már hallható: 

 

https://recorder.blog.hu/2015/02/09/ezt_szopogasd_albumhallgato_es_kritika_charli_xcx_friss_lemezerol
Ezt szopogasd - albumhallgató és kritika Charli XCX friss lemezéről
süti beállítások módosítása