Rest in Parties – Áprilistól szünetel a Hangmás

2015.01.01. 16:00, rerecorder

hangmas_ladanyi.jpg

A Hangmás 2015 áprilisától határozatlan ideig szünetelteti a működését, mivel a zenekar szintise, Kata külföldre megy szerencsét próbálni. A hattagú együttes még kiad néhány számot az új évben, valamint márciusi utolsó fellépésén egy koncertfilmet is forgat.

Minda Endre, a zenekar frontembere beszélt a Hangmás szüneteléséről és az okokról. „Bár nyilván rosszul érintett minket Kata döntése, megértjük és elfogadjuk, mivel egy olyan lehetőség jött neki, amit nem akart elszalasztani. Ha kint boldogabb lesz, mint itthon, ezt mi csak támogatni tudjuk. Nyáron már volt Franciaországban pár hónapot, és miután visszajött, bejelentette, hogy megpróbálná ott hosszabb távon. Rögtön egyértelmű volt számunkra, hogy nem folytatjuk nélküle a Hangmást. Ugyanezzel a felállással kezdtük, és az elmúlt nyolc évben soha nem is volt tagcsere, ez alatt az idő alatt pedig majdhogynem egy családdá váltunk, és ha most lecserélnénk Katát, az már nem lenne ugyanaz, sőt méltatlan lenne hozzánk. Az viszont fontos – és egyben egy tök jó dolog szerintem – hogy semmilyen alkotói válság, összeveszés vagy egyéb hülyeség nem áll a dolog hátterében. Sőt, jelenleg is új számokon dolgozunk, ezeket 2015-ben valamilyen formában meg is fogjuk jelentetni egy koncertfilmmel együtt, amit az elvileg utolsó koncertünkön, márciusban fogunk leforgatni a Corvintetőn, ahol mindig is a legjobb bulikat csináltuk. Budapesten addig nem is lesz Hangmás, ezért ide sok szeretettel várunk mindenkit, aki valaha szerette a zenekart, és még látni akar minket. A zenélést valamilyen formában mindenképp folytatni fogjuk, én jelenleg is csinálom a Terrible Ted formációt, de ezen kívül biztosan lesz még valami közös zenei projekt.”

Kata, a Hangmás szintise is nyilatkozott a Recordernek a döntésről: „már régóta érlelődött bennem a gondolat, hogy egy időre külföldre költözzek. Tavaly Franciaországban eltöltöttem pár hónapot és ez az időszak olyan nagy hatást gyakorolt rám, hogy úgy döntöttem, itt az ideje, hogy elinduljak. A zenekar az egyik legfontosabb dolog volt az életemben, már gimis korom óta ismerem a srácokat, sok mindent átéltünk együtt. Büszke vagyok arra, amit közösen véghezvittünk, egy álmom vált valóra a Hangmással, ezért nagyon nehéz döntés volt.”


A HANGMÁS IS SZEREPELT A NÉHÁNY HETE MEGJELENT EURÓPA KIADÓ-FELDOLGOZÁSLEMEZEN - EGY KLIPES DALLAL.


A zenekar tehát március 20-án tartja utolsó koncertjét a Corvintetőn, ahol koncertfilmet is forgatnak, senki ne szalassza el ezt a - sokáig biztosan - utolsó lehetőséget, Facebook-eseményoldal

a Hangmás a Balcony TV három hónappal ezelőtti adásában egy beszédes című új dallal, az Endless Endsszel:


nyitókép:
Ladányi Károly

Címkék: hangmás minda endre
https://recorder.blog.hu/2015/01/01/rest_in_parties_aprilistol_szunetel_a_hangmas
Rest in Parties – Áprilistól szünetel a Hangmás
süti beállítások módosítása