Ne akard, hogy Thom Yorke bemérgesedjen!

2014.12.28. 12:43, subrecorder

thom-yorke-london-februar-011.jpg

Nem voltunk híján idén a meglepetés-albummegjelenéseknek, de a legfurcsább lemezkiadási mód mindenképpen Thom Yorke-ot illeti, aki a BitTorrentre töltötte fel második szólólemezét, fizetős letöltésként. Most a Tomorrow's Modern Boxes felkerült Bandcampre is és vele együtt egy új dal, a Youwouldn’tlikemewhenI’mangry is elérhetővé vált.

Alig 6 dollárt kért Thom Yorke a Tomorrow's Modern Boxes-ért, mikor szeptember végének egy éjszakáján letölthetővé tette a BitTorrenten keresztül. Fizetős torrent? Csinálták már mások is, de hogy ez egy életszerű eladási modell legyen? Yorke nem csak hogy kipróbálta, de bele is nyúlt vele a tutiba, egymilliónál is többen vették meg a lemezét. Ezzel ő lett a 2014-es év legtöbbször legálisan letöltött előadója, most pedig már elérhető a lemez a Bandcampen is, 3.86 angol fontért, vagyis ismét körülbelül 1500 Ft-ért. Meglátjuk, van-e még vásárlóereje az egyébként nagy általánosságban közepes albumnak, mindenesetre a most megosztott ingyenes dal, a Youwouldn’tlikemewhenI’mangry érdekes, hogy nem került fel a fő számlistára, messze az egyik legjobb lehetett volna. Így magában is remek a dal, a címével ellentétben nem kell benne semmiféle mérgeskedésre számítani, nyugodt, visszafogott szerzemény. Dalstruktúrája is hagyományosabb, mint a Tomorrow's Modern Boxes többi száma, így ha eddig azt még nem hallottad, érdemes ezzel kezdeni és csak utána belemerülni Yorke kísérletezőbb dalaiba.


KRITIKÁNK A TOMORROW'S MODERN BOXES-RŐL ITT OLVASHATÓ.

Gyakorlatilag egész évben pletykálták, hogy Yorke  anyazenekarával, a Radioheaddel is elvonul idén, hogy elkészítsék új albumukat, ezek aztán végül igaznak is bizonyultak, nemrég került ki egy kép, melyen Yorke és Nigel Godrich, a zenekar producertársa keményen dolgoznak valamin egy stúdióban. Ez a valami a Radiohead kilencedik lemeze lesz, melynek 2015-ös megjelenést jósolnak, mi pedig teljes szívvel reméljük, hogy valóban hallhatjuk jövőre, lehetőleg minél hamarabb!


Thom Yorke új felvétele, a Youwouldn'tlikemewhenI'mangry:


a Tomorrow's Modern Boxes teljes egészében meghallgatható a Bandcampen:

Címkék: radiohead thom yorke
https://recorder.blog.hu/2014/12/28/ne_akard_hogy_thom_yorke_bemergesedjen
Ne akard, hogy Thom Yorke bemérgesedjen!
süti beállítások módosítása