Válogatás a Recorder 2014-es cikkeiből - magyar előadókkal készült interjúk

2014.12.26. 09:30, subrecorder

kiscsillag_1_1.jpg

Idén is folytatjuk hagyományunkat, miszerint az évet 201020112012 és 2013 után ismét legjobb cikkeink összefoglalásával zárjuk. Az összegzés második állomásán - a külföldi előadók után - a magyar zenészekkel és zenei szereplőkkel az elmúlt 12 hónapban készített interjúinkat vesszük górcső alá.

Hölgyeké az elsőbbség, így természetesen a velük készült interjúinkkal kezdjük a felsorolást. Németh Juci rögtön az év elején mesélt a Nemjuci szüneteltetéséről és új projektjéről, Odett a szemünk előtt nőtt fel, meg is kérdeztük tőle, milyen érzés volt, Palya Bea pedig elmondta, hogyan lett ő a nagybetűs Nő. Németh Zsófiával (Piresian Beach) új EP-je, Szalóki Ágival pedig családi zenéskönyve megjelenése kapcsán beszélgettünk. Hámori Gabriellától megkérdeztük, hogy lesz egy Jászai Mari-díjas színészből zenész.

Nem maradhattak ki a hazai zenei nagyágyúk sem, Lovasi András a Kiscsillagról és még ezer másról mesélt, Bérczesi Róberttel pedig kétszer is beszélgettünk. Lajkó Félix eszméletlenül pörög, a Jazzékiel, visszatért, Kiss Tibi a Quimby-vel Jordániában járt, Beck Zoltán a 30Y-nal meg EP-ket adott ki. Az Anima Sound Systemet 9. lemezéről, Marcelt pedig arról, hogy mi húzta vissza a zenébe.

Utazzunk más vizekre, 2014 több fronton is az áttörés éve volt a magyar zenében, mi pedig végig haditudósítottuk az évet, megkérdezve annyi fontos szereplőt, amennyit csak tudtunk. A Képzelt Városnál nem csak friss dolgaikról, hanem egész pályaképükről, az Ivan & The Parazolnál a jövőről, a Mary Popkidsnél arról, hogy most akkor kik is ők igazán, a Middlemist Rednél pedig arról érdeklődtünk, hogy hogyan kell két év alatt befutni. Upor András elmondta, hogy mitől aktuális a blues, a Makrohang, hogy mit ér egy tehetségkutató, Kalotás Csaba a filmzenékről mesélt, Szabó Balázzsal pedig olyan hosszúra nyúlt a beszélgetésünk, hogy csak két részben tudtuk közölni.

Lemeztáska rovatunkba bőven fértek magyar előadók is a külföldiek mellé, kedvenceikről kérdeztük Szabó Sz. Csabát, Batta Róbertet, Pátkai Rozinát, a Mary Popkidset, Takáts Esztert, Fine Cut Bodiest, valamint Lázár Domokost, a Pegazusok Nem Léteznek tagját.

What The FAQ rovatunkban pár kérdésen biztosan hosszan elgondolkozott Boggie, Andy Vajna, Oravecz Nóra, Kállay-Saunders András, Mondik Noémi, Kollár-Klemencz László és Reisz Gábor is.

Persze fontos tudni azt is, kik állnak egy-egy projekt hátterében, ezért kérdeztük meg Lévai Jánost, a Beat On The Brat tulajdonosát, a Kodály Methodot, Móricz Tamást, a Tilos Rádió brazilszakértőjét, Nun Andrást, az Ultrahang fesztivál alapítóját, nem utolsó sorban pedig Lobenwein Norbert fesztiválgurut.

https://recorder.blog.hu/2014/12/26/valogatas_a_recorder_2014-es_cikkeibol_magyar_eloadokkal_keszult_interjuk
Válogatás a Recorder 2014-es cikkeiből - magyar előadókkal készült interjúk
süti beállítások módosítása