Ha szerencsénk lesz, jön a Daft Punk LEGO-szett

2014.12.12. 14:30, subrecorder

screen-shot-2014-12-11-at-10-06-57-am.png

Daft Punk LEGO. Lehet, hogy az ötlet nem új, de most akár meg is valósulhat, ha ugyanis a cég pályázatára beadott tervekre összegyűlik 10 000 támogató, akkor tényleg legyártják a szettet. Mindenki kezdhet kattintgatni!

A Daft Punk végleges, örök érvényű popkulturális ikon státuszához nem sok hiányzik már (ha egyáltalán), egy saját LEGO-szett azonban biztosan azonnal a legnagyobbak közé emelné őket. A LEGO azon ritka cégek egyike, amelyik kíváncsi rá, mire van igénye a vásárlóinak, ezért hozták létre nem olyan régen az Ideas menüpontot a weboldalukon. Ide bárki beküldhet ötleteket új szettek létrehozására, csak kreatívan, lehetőleg képekkel kell bemutatnia, hogy mit szeretne a boltok polcain látni. Egyfajta mini-Kickstarterként működik az oldal, ahol a projekteknek támogatókat kell gyűjteniük (fizetni természetesen itt nem kell), és ha összegyűlik tízezer, akkor a LEGO elkészíti. Végigpörgetve elég őrült dolgokat lehet találni, a bonsaitól elkezdve, különböző videojátékok világain át egészen a részecskegyorsítóig minden van. Ehhez a sorhoz csatlakozott tavaly májusban az Autorazr nevű felhasználó Daft Punk-szettje. Hiába létezik már másfél éve, Thomas Bangalter és Guy Manuel de Homem-Christo miniatűr változatának oldalára csak mostanában kezdett rákapni az internet és 4600-an már be is jelentkeztek érte.


A DAFT PUNK HIVATALOS PÓLÓI IS NAGYSZERŰEK!

A lehetőségek számosak, létrejöhetne a karakterekkel az új Tron világa, a duó 2007-es Alive turnéjának piramisa (na ez mennyire jó lenne?), vagy mondjuk az Around The World videójának díszletei. De ne álljunk meg itt, akár kombinálhatnánk is őket más, már létező LEGO dobozokkal, mondjuk Daft Punk-koncert az őskorban, a Daft Punk egy kemény buli után a kórházban ébred, vagy a Daft Punk a Millenium Falcont vezeti. Kell még folytatnunk? Bővebben a projekt oldalán lehet olvasni az ötletgazda elképzeléseiről, ha pedig jövő karácsonyra meg akarod lepni fiatal rokonaidat saját magadat a szettel, akkor mindössze egy regisztrációba és egy kattintásodba kerül.


Két kép még a projektből:

daftlego_003.jpg
daftlego_01.jpg

 


valaki létező elemekből már meg is építette az Alive-pramist:

Címkék: lego daft punk
https://recorder.blog.hu/2014/12/12/ha_szerencsenk_lesz_jon_a_daft_punk_lego-szett
Ha szerencsénk lesz, jön a Daft Punk LEGO-szett
süti beállítások módosítása