Magyarradar - Sazabio

2014.12.02. 14:04, Frontrecorder

sazabio.jpg

Azért sem mondjuk, hogy chillwave, és azt sem, hogy nu-disco, pedig ez lenne a két legkézenfekvőbb támpont, ha a budapesti producer, Sazabio főként diszkóból, electrofunkból és nyolcvanas éveket idéző szintihangzásokból kikevert éterien elfolyós, buján sikamlós zenéjét el akarjuk helyezni. De ő szimplán csak popnak tartja, és mi ezzel is ki tudunk egyezni.

sazabio2.jpgTagok: Diószegi Szabolcs (gitár, perkák, szintik, ének, metallofon, furulya, mikor mi)

Stílus: Nekem pop, de egyáltalán nem izgat, hogy mi milyen műfaj.

Hatások: Az összes zene hatott rám, amit életemben hallottam. A maiak közül a Tame Impala, Blood Orange, Kindness, Toro Y MoiDam-Funk, Bibio, Unknown Mortal Orchestra, Ariel Pink, Onra - őket sokat hallgatom és szerintem pozitív irányban befolyásolnak.

Kiadók: Stratford Ct., Attaché records, The Bohemian Club, Ulysse Records.

Történet: Az otthoni tesós-barátos-garázsos-gitározós-dobolós dolgok után megvettem az első kütyümet, egy Akai MPC-t. Azon csináltam az első zenéimet, főleg hiphop beateket. Persze nagyon sokat szemplingeltem. Egy idő után úgy éreztem, hogy be vagyok korlátozva technikailag és kicsit rá is untam a hangok lopkodására, pláne hogy nagyon könnyen írok dallamokat, sokszor pár perc alatt megvan egy lead, amin aztán nem is változtatok. Gitározni, billentyűzni akartam, összetettebb zenéket írni. Szóval áttértem inkább az Abletonra és beiratkoztam az ImPro Schoolba, hogy többet tanuljak, mint amire magamtól rájönnék. Ott elvégeztem a zenei producer képzést, azóta annak adom ki magam. Elég jókor jöttem ki az sampler mögül; akkoriban még ment a chillwave (nem mintha én bármikor is oda soroltam volna a zenéimet, de kb. ahhoz a vonalhoz álltam közel) és egy pár cuccom kikerült fontosabb chillwave-közeli blogokra. Az ilyesmi ritkán esik rosszul az embernek, főleg hogy ezek után megkeresett több kiadó is. Így jelent meg az első EP-m is egy angol netlabelnél, majd egy kaliforniai kiadó rakott rá a válogatására. Legutóbb a magyar Attaché Records-tól jött felkérés egy kétszámos EP-re. Velük hosszabb távra tervezünk.

Megjelenések: Howinu EP (2012), Pocket Shy EP (megjelenés előtt).

Küldetés: Zenéket csinálni és senkinek nem elmondani, hogy valójában miért.

Jövőkép: Optimista vagyok Sazabio-ügyben. Gyakorlom a live actezést, az lesz a következő lépés. Ha élőben hallanának, sokkal többen és jobban értenék, hogy miről van szó. Ja és lesz egy Fender Rhodes zongorám! Valószínűleg nem lesz, de így képzelem.

Mellékprojektek: Egyelőre nincs, de egy barátommal már készül az első közös zenénk.

Szexepil: Van egy tök furcsa ingem. Erdőmintás, szarvas is van rajta, meg nyúl. Mókus is.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Több ismerősöm is mondta, hogy a szüleik szokták hallgatni a zenéimet.


Címkék: magyarradar sazabio
https://recorder.blog.hu/2014/12/02/magyarradar_sazabio
Magyarradar - Sazabio
süti beállítások módosítása