EP-premier! Lions Of Suburbia: Beware Of The Jungle

2014.11.28. 12:45, Frontrecorder

album art for Bandcamp.jpg

Egy hete mutatkozott be Magyarradar rovatunkban a Lions Of Suburbia, és ahogy akkor ígértük, a székesfehérvári ska&rhythm&roll zenekarnak itt debütál az új EP-je. Vigyázat, bevisznek a dzsungelbe!

Mivel elsősorban koncertzenekarnak tartják magukat, az új anyagnál az alapkoncepció az volt, hogy vissza tudja adni az élő megszólalást, illetve hangulatot. Ennek érdekében a dalokat egy légtérben, együtt játszva rögzítették az R33 stúdióban. "Körbe-körbe játszottuk a számokat addig, amíg el nem kaptuk a legjobb flow-t." - mondja Frankie, a zenekar énekes-gitárosa. "A nyersanyagot ezután Puha Szabolcs hangmérnökhöz vittük a 1G Records stúdióba, mivel az ő referenciái nagyon meggyőzőek voltak és párhuzamban álltak a mi elképzeléseinkkel. Hetekig különböző vintage kütyükön kísérleteztünk a minél nyersebb és élőibb hangzás elérése érdekében. Az igazi élő hatás kedvéért nem vágtunk és nem pontosítottunk semmit."

A végeredmény egy négyszámos EP lett, amely a Beware Of The Jungle címet kapta és a digitális mellett kézzel fogható formátumban, kazettán is elérhető lesz. Az EP dalaihoz a Lions Of Suburbia basszusgitárosa, Jui fűzött rövid kommentárokat:

Maffia:

„Az EP-t nyitó Maffia című számot a székesfehérvári éjszakai élet ihlette, amihez úgy éreztük jól passzol a gonoszabb szvinges hangzás a fúvósokkal, húzós béjszlájnnal és menetelős dobbal. A szám szépen épül fel és halad a nagy balhé felé, akárcsak egy jól megírt gengszterfilm.”

Walk On:

„A Walk On egy nagyon pörgős, dallamos szám lett. A dalban Frankie életvezetési tanácsokat ad a hallgatónak és arra szólít fel, hogy kövessék az útján és ezt az ő cipőjében járva tegyék.”

Black Mamba:

„A Black Mamba a zenekar egyetlen instrumentális száma, ahol abszolút a fúvóshangszereké a főszerep. A számcímen elég sokat agyaltunk. Ezt a számot a Bogdánfi úti albiban raktuk össze, még az előző gitárosunkkal, Bálinttal, aki szerintem abban az időben naponta megnézte a Che Guevara-dokumentumfilmet. Bár lehet, hogy a dalnak és ennek semmi köze egymáshoz. A dal előző címe Burrito volt, mert Bálint egyszer evett egy burritót és nagyon rosszul járt, amivel hónapokig cinkeltük a zenekari próbákon. A végső cím aztán DannyBoy trombitaszólója után született meg a stúdióban, ami mint egy kígyó, úgy kúszik bele a forró, mexikói utcák hangulatát idéző ska-lüktetésbe.”

Concrete Jungle:

„A Concrete Jungle egy igazi paneldzsungeles dal. A dzsungelből való menekülés és a való élet párhuzamára helyeztük a hangsúlyt. A tempó feszes, húz, mint a 2107. A szám vége egyben a kislemez outro-ja, ami egy kellemes, elszállósan szétesős dub-reggae riddim.”

És akkor íme a Lions Of Suburbia magas fordulatszámon pörgő új EP-je:

https://recorder.blog.hu/2014/11/28/ep-premier_lions_of_suburbia_beware_of_the_jungle
EP-premier! Lions Of Suburbia: Beware Of The Jungle
süti beállítások módosítása