Lemezpremier! Kistehén: Szomjas nők

2014.11.27. 11:00, rerecorder

kistehén ny.jpg

Ma, november 27-én jelenik meg a Kollár-Klemencz László vezette Kistehén - összes különböző névváltozatát beleszámítva - hetedik albuma, a Szomjas nők. A ma esti - friss dalokon túl közösségi klipforgatással is egybekötött - lemezbemutató koncerten már cd-n is kapható lesz a lemez, ám a felkészülés részeként itt és most következik az online premier.

kistehen_szomjas_nok_borito_1.jpgAz új lemezanyaghoz szokás szerint egy koncepció mentén születtek a dalok, ezúttal a nő-férfi kapcsolatokat járta körbe a dalszerző-frontember, személyesebb, nyersebb megközelítésben. A Kistehén eddig ritkábban megmutatott oldalára helyeződik a fókusz, amiről a frontember így nyilatkozott: A korábbi albumainkra jellemző társadalomérzékeny hangvétel mellett most nagyobb hangsúlyt kapnak a személyes témák, hétköznapi túlélési technikáink keresése, egyszerű nő-férfi kapcsolataink. A lemez progresszív pop-rock album, pofátlanul szabad, követésre és irigylésre méltóan öntörvényű, féltékenyen szerethető. Szórakoztató, távol a mindenáron való szórakoztatástól.” Kollár-Klemencz László erre az albumra úgy tekint, mint egy nagy egységre, egy zenefolyamra, vagyis nincsenek, vagy csak nagyon rövidek a dalok közötti szünetek. A különböző számokhoz átkötőket, intrókat illesztettek, amiket a közös stúdiózáskor rögzített jammelésekből emeltek át a lemezre, így a dalok átfolynak egymásba.


KOLLÁR-KLEMENCZ LÁSZLÓ VÁLASZOLT SZEMÉLYES, LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEINKRE.

A november 27-i lemezbemutató klipforgatásába - a rendező, Révai Sári tervei szerint - a közönséget is bevonják: akiknek kedvük és alkalmas telefonjuk van a koncerten felvételeket készíteni, azok így a klip társoperatőreivé is válhatnak. A közös cél az, hogy minél több érdekes nézőpont szerepeljen a klipben, tehát jó eséllyel sok, a közönség által beküldött anyagot felhasználnak a videóhoz.

a mai Kistehén-lemezbemutató estet az efZámbó Happy Dead Band kezdi 20:30-kor, majd 22:00-kor lép színpadra a Kistehén, és a közel kétórás koncert során az új dalok mellett a korábbi kedvencekből is bőven játszanak majd, Facebook-eseményoldal 


és akkor a Szomjas nők teljes egészében: 

https://recorder.blog.hu/2014/11/27/lemezpremier_kistehen_szomjas_nok
Lemezpremier! Kistehén: Szomjas nők
süti beállítások módosítása