Kaland, játék, kockázat a szerelemmel a Coldplay interaktív klipjében

2014.11.27. 10:25, subrecorder

coldplay_3.jpg

Aki gyerekként szerette lapozgatni a címben is szereplő "válaszd ki a saját utadat" könyveket (játszotta ezeket egyébként bárki is a szabályok szerint?), azoknak különösen tetszeni fog a Coldplay új, interaktív videója, mely a melankolikus Ink című dalhoz készült és természetesen a szerelmet lehet benne megtalálni. Több, mint 300 módon.

EBBEN AZ INTERAKTÍV KLIPBEN PEDIG SZÉTZÚZHATSZ EGY INDIE ZENEKART!

A Coldplay hatodik albumáról, az idén megjelent Ghost Stories-ról valószínűleg már mindenki tudja, hogy az énekes Chris Martin Gwyneth Paltrow-tól való válásáról szól. Tízéves házasságuk idén márciusban ért véget, a frontembert pedig a lemezt hallgatva úgy tűnik, eléggé megviselte a dolog. A Ghost Stories a zenekar eddigi legkékebb albuma, tele maximum középtempós, R&B-s dalokkal, olykor egészen bátor húzásokkal (Midnight). A rajongókat azonban nem igazán ijesztette el ez a stílusváltás a lemezvásárlástól, hiszen az idei év egyik legjobban fogyó anyaga lett. Nem is sajnáljuk ezt az elismerést tőle, jobb pillanataiban tényleg kellemes hallgatnivaló, még ha ezen található a zenekar eddigi legrosszabb dala is.

Az Ink már a negyedik kislemezes szám az albumról és ez az egyetlen, amiről a pár napja megjelent élő DVD extrái között nincs videó. Hogy miért, az most kiderült, a zenekar ehhez egy különleges, interaktív klipet készíttetett a Blind és az Interlude cégek segítségével. Az animált történetben egy Martinra kísértetiesen hasonlító figurát követhetünk és irányíthatunk, amint különböző, szerelemi bánatról árulkodó dolgokat tesz. Hogy pontosan mit, azt mi döntjük el egy jókor, jó helyre történő kattintással, bár a dal szövege azért valamennyire megköti a narratívát. Így is megmenekülhetünk a halálból egy sas segítségével á lá A Gyűrűk Ura, vagy éppen leihatjuk magunkat a sárga földig, szóval el lehet játszani vele. A kommentekben pedig szívesen visszaverünk bármilyen támadást az ellen, aki tagadja, hogy a címben is említett Kaland, játék, kockázat könyv a legjobb.


A Coldplay új, interaktív videója:

Címkék: interaktív coldplay
https://recorder.blog.hu/2014/11/27/kaland_jatek_kockazat_a_szerelemmel_a_coldplay_interakziv_klipjeben
Kaland, játék, kockázat a szerelemmel a Coldplay interaktív klipjében
süti beállítások módosítása