Heti programajánló: november 26. - december 1.

2014.11.25. 20:55, subrecorder

ellen-allien.jpg

Nyakunkon a december, a hó, a rossz idő, ha valamikor szükségünk van némi kaliforniai napsütésre, akkor az most van - hál'istennek, hogy épp most jön hozzánk a Beach Boys. De mások is garantálják a téli bú elűzését a héten, őket ajánljuk.

November 26. Szerda

A világ egyik legjobb, legnagyobb hatású zenekara 53 éve aktív, ugyanennyit kellett várni, hogy élőben hallhassuk örökéletű, napcsókolta slágereiket. Szörfre fel!

The Beach Boys

Helyszín: Budapest Sportaréna

Kezdés: 20:00

Belépő: 9300 - 20 300 Ft

Facebook esemény

Beszéljünk akkor rögtön a sarokban lévő elefántról: Brian Wilson ugyebár nem lesz itt a ma esti koncerten, ahogy a Beach Boys más, még élő eredeti alapító tagjai sem, egy kivétellel. A fő dalszerző/agy/zseni gyakorlatilag már évtizedek óta nem tagja a csapatnak, az eredeti néven Wilson unokatestvére, Mike Love és az 1965-ben csatlakozó Bruce Johnston haknizenekara turnézik, ez a formáció jut el most hozzánk is. A fanyalgásnak itt véget is vetünk, mert akárki is lépjen színpadra, ezek a dalok akkor is a könnyűzenei történelem legjobbjai között vannak. A korai, könnyed szörfvarázstól a Pet Sounds zseniális szerzeményein át végigélvezhetjük a popzene történetének egyik legtökéletesebb dalcsokrát, tele időtlen slágerekkel. Ezen az estén a good vibrations garantált!


November 28. Péntek

Na ezen a péntek estén aztán ember legyen a talpán, aki könnyedén eldönti, hová megy elektronikus zenét hallgatni! Első opció a francia deep house producer Klingande.

Klingande, Dandy, Invoice, Davko

Helyszín: Akvárium Klub

Kezdés: 21:00

Belépő: 3500 / 4500 Ft

Facebook esemény

Észak-Franciaországból érkezik, de zenéje svédebb a legtöbb svédénél, ez a 24 éves Cédric, vagyis Klingande. House zenéjének különlegessége a zongora és a szaxofon, melyek csúnya szóval hatásvadász, szépen szólva érzelmes produkciót eredményeznek,sok esetben a kettőt egyszerre. Jubel és Punga című slágerei idén sokak nyarának voltak az aláfestői, nekik ajánljuk ezt a fellépést, ne meg minden Klangkarussel rajongónak. Számör!


Kevesen tudhatnak magukénak akkora renomét a berlini elektronikus zenei életben, mint Ellen Allien. 1999 óta majdnem mindenhol jelen van, ahol érdemleges dolog történik a városban, kiadója a legnagyobbakkal dolgozik. Klubesten ritkán lehet elkapni, itt az alkalom!

Ellen Allien, Gabor Kraft, Poli

Helyszín: Akvárium Klub

Kezdés: 23:00

Belépő: 3000 / 3500 / 4000 Ft

Facebook esemény

Allien kezdetben DJ-ként és pólóminta designerként tevékenykedett, mad a 90-es évek végén kezdett el producerkedni és ekkor alapított meg a mára igen nevessé vált BPitch Control nevű kiadóját. Olyanok jelentettek meg itt anyagokat, mint a Modeselektor, Apparat, közös projektjük, a Moderat, Paul Kalkbrenner és Seth Troxler, plusz ugye maga Allien, aki sok kollégájával ellentétben nem csak EP-kkel és mixekkel, hanem teljes stúdióalbumokkal is rendszeresen rukkol elő. Apparattal közös Orchestra Of Bubbles című lemeze, a 2010-es Dust, vagy éppen a tavalyi LISm - Allien mindig ad okot arra, hogy beszéljünk róla, az Akváriumban játszott szettje után pedig nekünk is lesz miről, az biztos!

 

A Room 8 folytatja a megnyitása ünneplését, immár a harmadik hétvégén csábítanak minket és egy különleges külföldi előadót a Király utcába. Pénteken a rezidensek támadnak, szombaton pedig a diszkóé a főszerep, Ray Mang-gel.

Ray Mang, Hairy, Gensi, Bal5000

Helyszín: Room 8

Kezdés: 22:00

Belépő: péntek - 1000 Ft (lefogyasztható) / szombat - 1200 Ft (éjfélig ingyenes)

Facebook esemény

Hogy pontosan milyen is a hangzás a Room 8-ben egy átlagos hétvégén, arról nemrég írtunk, beszéljünk most inkább az óriási lemezkollekcióval büszkélkedő Ray Mang-ről. A brit dj/producer lassan 20 éve ontja magából a baleári disco opuszokat, albumok, EP-k és remixek (többek közt a Gorillaznak, a Bloc Party-nak és a Friendly Fires-nek) hadával büszkélkedhet, elszálltabb pillanatokban pedig megszállja a tech house szelleme is, és a táncoló tömegből könnyedén varázsol egy csapásra felszabadultan szeletelő törzset. A szervezők ígérete szerint minden oldalát meg tudja majd mutatni, legalább 3 órás szettet játszik majd.


A Toldiban mindeközben a Sri Lankán született Suren Seneviratne, vagyis My Panda Shall Fly örvendeztet meg minket absztrakt, eklektikus zenéjével.

My Panda Shall Fly

Helyszín: Toldi Klub

Kezdés: 23:00

Belépő: ?

Facebook esemény

Ősi hangszerek, világzenei hatások tömkelege az egész földgolyóbisról, egzotikus hangzás - My Panda Shall Fly trackjei kultúrákon átívelők, primitív új-guineai törzsek éppúgy élvezhetnék, mint egy péntek estén a Toldiba véletlenül kerülő budapesti fiatal. Tavalyi technós (Tape Tekkno) és idei, szivárványtextúrákkal teli (Tropical) albumai azonnal az általad választott egzotikus helyre repítenek, élőben pedig az eklektikának köszönhetően alig másfél óra alatt könnyedén beutazod az egész világot. A megvilágosodás garantált!


November 29. Szombat

Először lesz hazánkban Kitsuné Club Night, a francia-japán divatmárka és zenei kiadó világot bejáró bulisorozata. Ennek keretében dj-szettet játszik a Two Door Cinema Club és fellép Anoraak is.

Two Door Cinema Club DJ set, Anoraak

Helyszín: Nomuri

Kezdés: 22:00

Belépő: 2500 Ft

Facebook esemény

A Kitsuné márkát egy japán és egy francia úriember alapította a 2000-es évek elején, előbbi korábban a Daft Punk menedzsere és art directora is volt. Azóta ruháikban lekapták többek közt JAY Z-t is, zeneileg pedig olyan nagy előadókkal kollaboráltak, mint a Bloc Party, a Simian Mobile Disco, vagy éppen Boys Noize. A divat és a zene egymáshoz közelebb vitele a célja a Kitsuné Club Nightoknak is, melynek volt már állomása Los Angelesben, New Yorkban, Moszkvában, Tokióban, és most először Budapestre is eljutnak. Az este folyamán fellép a Two Door Cinema Club énekese és billentyűse, akik az általunk is kedvelt indie zenekar slágereit is lejátsszák nekünk, utánuk pedig teljes live felállásban zenél majd a 80-as éveket megidéző francia elektropopper/producer Anoraak.


Remek ötlet volt a Hi!Fly brigádtól, hogy sorban vendégül látják a Keinemusik kiadó istápoltjait, hiszen a berlini istálló egyedi hangzást képvisel a house-on belül. Kezdésként az egyik alapító, Rampa érkezik.

Rampa

Helyszín: Toldi Klub

Kezdés: 23:00

Belépő: 2000 Ft

Facebook esemény

Rampa zenei inspirációi igen sokrétűek, a hiphopon át a punkrockig mindenben otthon van emberünk, és ezek a hatások sokszor vissza is köszönnek technójában. Kollaborációk végtelen sorával büszkélkedhet, közös albumot készített a  Hercules & Love Affair tagjával és Keinemusikos társaival (&ME, Adam Port, Monja) is rendszeresen összeáll, Re.You-nak, Terranovának és Sante-nak pedig remixeket gyártott. Ha éppen otthon unatkozik (?), akkor effekt modulokat fejleszt, esténként pedig általában megtaláljuk valamelyik berlini klubban, akár a Pioneerek mögött, akár a tánctéren. Nem lehetett könnyű leszervezni egy ilyen elfoglalt arcot, ez csak duplán okot ad arra, hogy megnézzük, miért is van érte oda fél Európa.


November 30. Vasárnap

Befejeződik a DACS! programsorozat, melynek során megismerkedhettünk rengeteg holland előadóval és művésszel, a záróbuli pedig méltó befejezése lesz az eseménysorozatnak: az A38-on ingyenes koncertet ad a Knarsetand és a My Baby.

Knarsetand, My Baby

Helyszín: A38

Kezdés: 20:00

Belépő: az nincs

Facebook esemény

Sajnos a Kensington koncertje elmaradt, pedig mindenképpen az egyik fénypontja lett volna a DACS! programsorozatnak a legnagyobb új holland rockzenekar fellépése. A pótlásról a szervezők a jövőben gondoskodni fognak, addig is itt van nekünk a Knarsetand, a 10 fős, eklektikus skapunk, poprock, dancehall együttes. Nem véletlen az összehasonlítás az Irie Maffiával, bár a hollandok talán egy kicsit keményebben nyúlnak oda a hangszereikhez. A My Baby pedig finom blueszenéjével egyszerre idéz múltat és mutatja, hogy hol tart a stílus épp most, lévén tagjai igen fiatalok, John Mayallnak akár a dédunokái is lehetnének. A rendezvény teljesen ingyenes, viszont az A38 honlapján előzetesen regisztrálni kell rá.


December 1. Hétfő

A deathcore-t a mainstreambe belövő Suicide Silence új énekessel, újult erővel vágott neki az idei évnek, egyik utolsó 2014-es koncertjüket nálunk adják majd.

Suicide Silence, Thy Art Is Murder, Fit For An Autopsy

Helyszín: A38

Kezdés: 20:30

Belépő: 3900 / 4500 Ft

Facebook esemény

Nem volt könnyű a Suicide Silence tagjainak túltenni magukat frontemberük, Mitch Lucker 2012-es halálán, de úgy tűnik, 2 év alatt sikerült. A motorbalesetben elhunyt énekes emlékére adott búcsúkoncerten egy dalt az All Shall Perish-tag Hernan Hermidával adtak elő, ez a kombináció pedig annyira ütősnek bizonyult, hogy végül ő lett Lucker utódja a zenekarban. Az elvárások magasak voltak az új felállással szemben, lévén a Suicide Silence első három albuma olyan hatalmas sikereket ért el, amelyekről deathcore zenekar korábban nem is álmodhatott: bekerültek a Billboard Top 100-be és egy egy klipjüket már 41 millióan látták. A You Can't Stop Me című anyag azonban beváltotta az ígéreteket, egy igazi, zúzós, a múltat lezáró lemezt kaptunk, amely bemutatja, hogy bőven van még kreatív energia a srácokban. Akár a slágerek érdekelnek, akár az új album megszólalása, nem érdemes kihagynod ezt a koncertet.

 

További ajánlott zenei események a közeljövőben:

 

December 4., Csütörtök

Akvárium Klub

Kadebostany

 

December 8., Hétfő

Akvárium Klub

GusGus

 

December 17. Szerda

A38

Lydia Lunch

 

Január 24. Szombat

A38

The Raveonettes

Február 23. Hétfő

A38

Mark Lanegan

Február 27. Péntek

A38

Bad Manners

https://recorder.blog.hu/2014/11/25/heti_programajanlo_november_26_december_1_kesz
Heti programajánló: november 26. - december 1.
süti beállítások módosítása