Bob Marley nevét fogja viselni az első globális marihuána márka

2014.11.22. 13:14, subrecorder

marley-family-launch-weed-brand.si.jpg

Bob Marley hagyatékénak kezelői és a Privateer Holding nevű cég összefogott és jövőre előrukkolnak a világ első nemzetközi kannabisz-származékokkal foglalkozó globális márkájával. A Starbucks és a McDonald's trónjára törő márka neve Marley Natural lesz.

2014BabMarley_MarleyNatural_Logo_191114.jpgBob Marley 1981-es haláláig hű rasztafariánus volt, így hitt a marihuána gyógyító erejében, biblikus eredetében. Ezt a hagyományt kívánja továbbvinni Marley családja azzal, összeállnak a Brendan Kennedy nevével fémjelzett Privateer Holdinggal és megalakítják a Marley Naturalt, amely a marihuána kereskedelmi árusítása mellett foglalkozik majd különböző kannabisz-származékot tartalmazó kenőcsök és olajak forgalmazásával is. Cedella Marley, a reggae-legenda lánya így nyilatkozott az üzletről: "Apám annyira boldog lenne, ha látná, hogy az emberek mennyire elismerik a növény gyógyító erejét. Spirituális dolognak hitte a marihuánát, amellyel felébreszthetjük a bennünk rejlő kreativitást, jobban reflektálhatunk magunkra és cselekedeteinkre és közelebb kerülhetünk a természethez is. Ez a márka egy autentikus mód arra, hogy megőrizzük az örökségét és hallassuk a hangunkat az értelmetlen büntetések körüli vitában." A család Bob Marley képmását, nevét és teljes brandjét adja a Naturalhoz, a Privateer Holding pedig az üzleti részét kezeli majd a dolognak. Marley-ékat egyébként régóta zavarja, hogy illegálisan használják híres rokonukat szinte minden marihuánás terméken, így ezzel a döntéssel ezt is reményeik szerint kiküszöbölik.

Természetesen a Marley Natural bármilyen terméke csak azokon a helyeken lesz kapható, ahol legális a fű és ugyan a központ New Yorkban lesz, a termelést mindenhol lokálisan oldják meg, a szabályok szerint. Az USA-ban egyébként 23 államban már dekriminalizálták a kannabisz-származékokat, négy államban pedig teljesen legális a szer rekreációs használata. Csak Colorado államban idén szeptemberben 26 millió dollár adót hozott a kormánynak a marihuána, világszerte 2,34 milliárd dollár legális kereskedelmi bevételt jeleznek előre a gazdasági mutatók. Ez 64%-kal több, mint a tavalyi szint (az illegális kereskedelmet 170 milliárdra becsülik), ilyen mértékben csak és kizárólag a tech-ipar növekszik még a világon.


NEMRÉG EGY MÁSIK IKON, AFROMAN IS A LEGÁLIS MARIHUÁNA POZITÍV HATÁSAIRÓL DALOLT.

Bob Marley jelenleg a 9. legtöbbet kereső halott híresség, brandje ma évente 20 millió dollárt hoz a jogörökösöknek. A Marley Natural 2015 végi bevezetésével azt várják, hogy a jamaicai ikon rögtön az első helyre ugrik, megelőzve Michael Jacksont.


A Marley Natural első reklámfilmje, javasoljuk, hogy mentse el mindenki valahová:

 

 

Címkék: bob marley
https://recorder.blog.hu/2014/11/22/bob_marley_nevet_fogja_viselni_az_elso_globalis_marihuana_marka
Bob Marley nevét fogja viselni az első globális marihuána márka
süti beállítások módosítása