Kislemezpremier! Hey Honey: Episode 1

2014.11.18. 11:00, Frontrecorder

heyhoneycover.jpg

A Nemjuci berekesztése után Németh Juci Hey Honey néven, Matisz Flórával alakított új formációt, amely rögtön élőben mutatkozott be a közönségnek az idei Fishing On Orfűn, majd további koncertek következtek, az első hangzóanyagukat pedig késő őszre ígérték. Tartották a szavukat: elkészült a duó ötszámos bemutatkozó kislemeze, amely itt hallható először.

A Hey Honey tényleg maximálisan közös produkció, nemcsak mindketten énekelnek, de ők játszanak minden hangszeren is: Flóra analóg billentyűkön és gitáron, Juci dobon, billentyűn és gitáron. Zenéjükben Juci rockos lelkülete és Flóra experimentális világa találkozik, a zenei koncepciót a természetesség elve vezérli, azaz a felvett dalokon nincs utólagos vágás, pontosítás, így kerülve a műviséget és megtartva, mint mondják, a természetes lélegzését a zenének, tempónak.A debütáló kislemezen a közös szerzemények mellett mindkettejüknek szerepel egy-egy saját szerzeménye. Az Episode 1 dalait Juci kommentálta nekünk, íme:

America Says 

"Ennek a dalnak teljesen véletlenül lett politikai megalapozottsága is, pedig még nyáron írtuk, mit sem sejtve arról, hogy az 'If America says no' mondat milyen aktualitást kap mára. Nagyon szeretem ezt a számot, énekelni és dobolni is. A közepén a kántálós énektémám még Nemjuci előtti időkből való, legalább 10 éves."

Just a Flash

"Ez a dal Flóra dala. Elképesztően klassz játszani is és belebújni a sodrásába. Flóra hangkaraktere zseniálisan illeszkedik ehhez a zenei világhoz. Ebben a trackben megjelenik egy kicsit az afro íz is a csörgő-zörgő hangszerek által, és a finom, triphopos érzet a dallamok és a lüktetés miatt."

Pure And White

"Ez az én dalom, komoly lelki felfokozottsággal játsszuk koncerten, és nagyon bele lehet kapaszkodni még úgy is, hogy az ember először hallja. Valami furcsa paradicsomi hangulatot álmodtam bele folyamatos fokozással, elemelkedettséggel. Szerintem ez egy himnusz. Nekünk mindenképpen. Úgy érzem, hogy meg fogja venni a témát David Guetta, hogy feldolgozhassa."

Digital Dancing Queen

"Ez egy instrumentális kis track, a szívünkhöz nőtt, talán a legfrissebb szerzeményünk. Mindketten szeretjük a minimal elektro dolgokat is, és élőben ezt lejátszani egész más, mint egy rockosabb alapú dalt. Amikor ezt játsszuk koncerten, alig tudom visszafogni magam, hogy ne menjek ki a közönségbe táncolni. De hát akkor nem lenne zene."

The Point Of The Night

"Flórával nagyon imádjuk az analóg szintijeink hangszíneit, épp egy ilyen rácsodálkozós percben ő bejátszotta először viccből a dal fő témáját, én pedig rögtön rádoboltam, és már jött is a dallam, a refrén. Nagyon hamar írtuk meg és szeretem azt, hogy a hangzással a lemezen még kísérletibb irányba is lehetett vinni ezt a tracket. Arról szól, amikor valakinek felmész a lakására, de nem amiatt..., hanem azért, hogy egymás agyába belemásszatok, inspirálódjatok."

A Hey Honey izgalmas első epizódja alább végighallgatható, a kislemez élő bemutatója most csütörtökön lesz a G3 Rendezvényközpontban (Facebook-esemény). Várjuk a következő részt!

https://recorder.blog.hu/2014/11/18/kislemezpremier_hey_honey_episode
Kislemezpremier! Hey Honey: Episode 1
süti beállítások módosítása