Zúzz szét egy zenekart a Celestial Shore interaktív klipjében

2014.11.14. 11:52, subrecorder

celestial shore_1.jpg

A brooklyni Celestial Shore új videója teljesen normálisan indul: a zenekar tagjai számítógéppel animált figurákként játszanak egy teremben. De kattints a képernyőn bárhová, és máris elszabadul a rombolás. Végtelenül gonosz - és persze szórakoztató.

Sam OwensGreg Albert és Max Almario alkotják a Brooklynból származó Celestial Shore triót, amellyel idén már második, 90-es éveket idéző artpop lemezüket adták ki a Hometapes kiadónál. A kezdeteknél még tagja volt a csapatnak Lorely Rodriguez is, aki azóta Empress Ofként szóló- és elektronikus vizekre evezett. Zenéjük sokat köszönhet Frank Blacknek és a Pixies-nek, és a nemrég újraalakult Unicorns-nak is, plusz dzsesszes hátterük is azonnal hallatszik. Matekos, sok akkordot használó együttes ez, most novemberben megjelent második lemezük (Enter Ghost) egy olyan csapatot mutat, amelynek van még ugyan hová fejlődnie, de érződik, hogy ott motoszkál bennük egy igazán jó anyag.


AZ EDDIGI TALÁN LEGJOBB INTERAKTÍV KLIPET BOB DYLANNEK KÖSZÖNHETJÜK.

Az Enter Ghost második kislemezes dalához, az Animal Ratio-hoz készítettek most Julian Glander programozóval interaktív videót, melyben mindenki kiélheti azt a titkolt vágyát, amit egy rossz koncert közben érez: hogy rommá zúzza az egész helyet és a zenekart is. Persze vérre és sikolyokra nem kell számítani, aranyos figurák repülnek szerte-szét gombnyomásra. A legviccesebb, hogy a dobos, akármit is csinálsz vele és akármilyen pózban van - fejjel lefelé, a levegőben, más tagok alatt - ugyanúgy próbálja ütni a hangszerét. A poénok mellett a játékot mégis áthatja egyfajta melankólia, az egyedüli nézőként műanyag poharat tartó szürke figura, a szobán kívüli végtelen semmi; gyakorlatilag rájössz arra, hogy nincs is más lehetőséged, csak lerombolni ezeknek a karaktereknek az egész világát, ez pedig valahogy nyugtalanná tesz. Jól mutatja a klip Glander stílusát, aki korábban egy olyan iPhone-alkalmazást is tervezett, melyben egy felhővel kell tüzeket eloltani, miközben az az egzisztencializmusról elmélkedik. Mindenesetre jó pár játékig elegendő szórakoztatást nyújt a klip, a változatos módon megsemmisülő idillt nehéz megunni. Nekünk legalábbis még nem sikerült.


Ha te irányítanád a pusztulást, kattints ide, ha pedig csak néznéd, arra is megvan a lehetőséged:


a zenekar előző single-je az Enter Ghostról:

https://recorder.blog.hu/2014/11/14/zuzz_szet_egy_zenekart_a_celestial_shore_interaktiv_klipjeben
Zúzz szét egy zenekart a Celestial Shore interaktív klipjében
süti beállítások módosítása