„Szürreális, groteszk rock’n’roll” – Anna & The Barbies-interjú

2014.11.12. 12:11, rerecorder

ANNA-AND-THE-BARBIES-11.jpg

(X) Tízéves a Pásztor Anna vezette Anna & The Barbies kvintett, amely születésnapját egy friss nagylemezzel (Szabadesés) és egy nagy, Syma csarnokbeli koncerttel ünnepli november 14-én. A jubileumi fellépésre készülő énekesnő tekintett vissza az eddig megtett útra.

aatb_cseresznyefa.jpg- Tíz éves a zenekar, ami egy jelentős mérföldkő. Hogyan látod, ha egy görbére felrajzolnánk, hol tart most az Anna & The Barbies pályája?

- Nagyon remélem, hogy félúton. A révbe érést 105 éves koromra tartogatom, akkor is a zenekarommal leszek és az lesz a grafikon csúcsa.

- Mik az első tíz év számodra legfontosabb sarokpontjai?

- 1. Az első dal, amit gitáron írtam meg. 2. Az első élő koncert a B7 Diszkóban. 3. Az első teltházas lemezbemutató a Moulin Rouge-ban. 4. Álmatlan című dal klipje első az MTV slágerlistáján. 5. A Don’t fitt int játssza a Petőfi Rádió, a hatodik helyig kúszik. 6. Előzenekari poszt Lenny Kravitz előtt a Papp László Sportarénában. 7. Fonogram-díj jelölés A év felfedezettje és Az év albuma kategóriákban. 8. MÜPA fellépés az Óz a csodák csodája átdolgozásával. 9. Volt Nagyszínpad. 10. Eurosonic Festival Magyarország képviseletében és most a Syma-koncert.

- Mire számíthatnak a rajongók a jubileumi koncerten? Avasd be az olvasókat néhány kulisszatitokba!

- Szürreális, groteszt rock’n’rollra lehet számítani. Mindenki kapaszkodjon meg az előtte álló fenekében!

- A jubileumra megjelent Szabadesés című ötödik album az egyenletes fejlődés újabb állomása. Számotokra mennyiben volt más az elkészítése az előző lemezhez képest?

- Gyökeres változás volt, mert most az első igazi stúdióalbumunk született meg. Az előző három szó szerint kamrákban, fészerekben készült. A SuperSize Stúdióban végre sikerült laboratóriumi körülmények közt reprodukálni az Anna & The Barbies emblematikus koncerthangzását.

- Egyre több zenekar mond le az albumformátumról és tér át a szórványos dalmegjelentésekre. Esetetekben felmerült ez? Hogyan látjátok a következő tíz évet?

- Az album mindig egy korszak lezárása, a pont az i-n, egy kézzel fogható relikvia, ami emlékbe zárja az alatt a bizonyos időintervallum alatt megtörtént álmokat, reményeket és élményeket. Ha csak tízen veszik meg, album akkor is kell! A következő tíz évben ha szabad, akkor legyen minden úgy, mint az elmúlt tíz évben volt és van. Szabadjon zenélnünk.


a november 14-i, most pénteki Syma-koncert Facebook-eseményoldala


a Szabadesés című új nagylemez: 


a zenekar idei szigetes koncertje: 

https://recorder.blog.hu/2014/11/12/_szurrealis_groteszk_rock_n_roll_anna_the_barbies-interju
„Szürreális, groteszk rock’n’roll” – Anna & The Barbies-interjú
süti beállítások módosítása