Russell Brand paródiával válaszolt az őt gúnyoló Parklife-mémre

2014.11.11. 11:02, subrecorder

russel brand.jpg

Russell Brand Parklife-paródiája gyakorlatilag meggyilkolta az internet utóbbi hetének kedvenc mémjét, vagyis a cirkalmas és terjengős fogalmazásáról híres brit komikus politikai véleménynyilvánításainak leintését a Blur '94-es slágerének címével, úgyis mint "blabla" vagy "duma".

Brand októberben kiadott egy könyvet Revolution (Forradalom) címmel, melyben a szokásos prédikáló stílusában ír a világ és benne nagy-Britannia politikai, társadalmi és kulturális problémáiról. Az eredetileg komikus, mára inkább megmondóember rengeteg rajongót szerzett az utóbbi években, üzenetei az alsó-középosztálynak szólnak, könnyű velük azonosulni és legtöbbször egyértelműen megnevezi, kik a gonoszok. Kritikusai szerint Brand szövegei bullshit-generátorral íródnak, sokszor ellentmondanak egymásnak, teljes érthetetlenségbe fulladva. Így gondolkozik Dan Barker is, aki miután olvasta a Revolutiont, így írt a Twitterre: "Russell Brand írása olyan, hogy igazából bármelyik mondat végén odakiálthatnánk azt, hogy PARKLIFE!" Plusz beillesztett egy valóban viccesen megfogalmazott részletet a könyvből. A bejegyzés lábra kapott az interneten, tízezrek osztották meg, és el is indult az új kedvenc mém, a "fojtsuk bele a szót Russel Brandbe PARKLIFE!-fal." Ehhez a vicc céltáblája anyagot bőven szolgáltatott interjúiból és fellépésiből, a Vine-on rengeteg alkotás készült, de a lustábbak csak simán Twitteren vagy Facebookon küldözgették neki a Parklife-ot.

Már éppen kifulladt volna a dolog, amikor tegnap Brand feltöltött egy saját maga és az ír hiphop-csapat, a Rubberbandits által készített paródiát, mely gyakorlatilag egy újabb politikai szónoklat. Ebben beszél a brit elitiskolák borzasztó fölényéről, a társadalmi egyenlőtlenségekről, de megkapja a magáét David Cameron, az ottani erősödő szélsőjobboldali mozgalom és a gonosz vállalat, a Starbucks is. A videóról megkérdezték az eredeti tweet íróját, Barkert is: "Tetszett a paródia, viccesnek találtam, de azért nem lepődtem meg azon, hogy egy hét alatt a PR hadseregével és a hollywoodi filmeket megszégyenítő mennyiségű pénzével képes volt összerakni egy vicces választ egy 140 karakteres kis megfigyelésre." Ügyes válasz. Barker hozzátette azt is, hogy reméli, ezzel már tényleg megunják az emberek a Parklife-kiabálást, és befejezik, szerinte ugyanis már rég unalmas. A komikus prédikálásán egyébként mostanában mások is felhúzták magukat, legutóbb John Lydon, a Sex Pistols volt frontembere nyilatkozott úgy egy interjúban, hogy fél az ilyen Brand-féléktől, mert folyamatosan mondják a hülyeségeiket, megetetik az emberekkel, azok meg majd örömmel költöznek ki a híd alá, papírdobozokba. "Brand mindannyiótokat hajléktalanná fog tenni. Ráadásul az óriási villájából prédikál. Aranyos mi? Szerintem ő az első számú seggfej." - mondta Lydon.

PARKLIFE!


Russell Brand mémgyilkos videója:


és a mém forrása, a Blur Parklife-ja Phil Daniels brit színész szövegelésével:

Címkék: blur russell brand
https://recorder.blog.hu/2014/11/11/russell_brand_elkeszitette_sajat_politikus_parklife-parodiajat
Russell Brand paródiával válaszolt az őt gúnyoló Parklife-mémre
süti beállítások módosítása