Heti Top 10: DeLoreannel feltuningolt klipek

2014.10.26. 22:29, Frontrecorder

deloean.jpg

A héten mutattuk be mi is Todd Terje új klipjét, amelynek főszereplője egy (eladásra kínált) DeLorean DMC-12-es sportkocsi. Az 1981-83 között Észak-Írországban, de észak-amerikai piacra gyártott különleges szárnyas ajtós verda a Vissza a jövőbe trilógia időgépeként vált széles körben ismertté és kultautóvá, a zenei klipekben is rendre felbukkan - ezekből a jelenéseiből válogattuk ki a kedvenceinket.

Huey Lewis And The News: The Power Of Love (1985)

Kezdjük a legnyilvánvalóbbal, a Vissza a jövőbe amerikai listavezető betétdalának klipjével, melyben a San Franciscó-i zenekar koncertjének helyszínén felbukkanó Doki időgépét ellopja egy fiatal pár. (Az autó természetesen az 1990-es Vissza a jövőbe II slágerének, ZZ Top Doublebackjének videójában is feltűnik.)

Music Instructor: Dance (1996)

A német eurodance projekt robotfigurája 1885-be, az amerikai Vadnyugatra repül vissza a DeLoreannel, hogy a cowboyokkal és cowgirlökkel csapassa, mintha nem lenne holnap. (Eurodance és DeLorean viszonylatában lásd még két évvel korábbról ezt a klipet.)

Archive: Again (2002)

Hogy egy animált DeLoreant is mutassunk, legyen itt az Archive triphopból progresszív rockba átfordulását meghozó harmadik albumának nyitó dalához készült klip, szerintünk ez rá a legszebb (megvalósítású) példa (de Kanye West Good Morningjának repülő DeLoreanje sem rossz).

Hot Pink DeLorean: Club Crashers (2010)

A bostoni suttyóelektró brigád első videoklipjében a tagok naná, hogy a nevüket adó DeLoreannel mennek bulizni, igaz a verdájuk nem élénk rózsaszínű. Viszont a rendszáma. McFly 5. (Hasznos tudni: a hot pink DeLorean az amerikai szlengben azt jeleni: kokaint szippantani egy nő nemi szervéből.) Aki mindenképpen élénk rózsaszín DeLoreant akar látni, ezt a klipet nézze, vagy ezt.

Beastie Boys: Fight For Your Right Revisited (2011)

A Beastie Boys (vagyis az azóta elhunyt MCA) 2011-ben megrendezte a (You Gotta) Fight For Your Right (To Party!) kultikus klipjének a folytatását, amelyben a három tag az utcán egyszer csak szembetalálja magát önmagával. A másik Beastie Boys a jövőből érkezett, természetesen DeLoreannel. A rövidfilmről itt írtunk, érdemes végignézni az egészet, mert még mindig nagyon vicces, de aki csak az autót akarja látni, az ugorjon a 14. perchez.

Owl City: Deer In The Headlights (2011)

Az Owl City indietronica projektet egy személyben futtató dalszerző-énekes-multiinstrumentalista Adam Young ebben a klipjében - Marty és a Doki nyomában - 2015-be ugrik vissza DeLorean-időgépével, de hogy ott mit talál, azt nem áruljuk el.

Macklemore & Ryan Lewis: Thrift Shop (2012)

Amerika jelenlegi legnépszerűbb fehér rapperpárosa egy felspécizett DeLoreannel jár az adományboltba - ezt hívják stílusnak!

Nick Ellis And The Noise: Delorean (2012)

A svéd szintipop zenekar a bemutatkozó klipjében egy időgépet próbál megépíteni, amelyhez ugyebár elengedhetetlen egy DeLorean DMC-12-es modell.

The Limousines: The Future (2012)

A San Franciscó-i indietronica duó tagjai 2152-ből repülnek vissza 2011-be DeLorean-időgépükkel, és egyből szörnyet halnak frontális karambolban. Ahogyan a klipben mutatott különböző emberek is a végén mind meghalnak, mert a végzetét nem kerülheti el senki. 

Rockie Fresh: How We Do (Feat. King Louie) (2012)

A DeLorean legtöbbször hiphop klipekben bukkan fel, ami nem meglepő, hiszen a rapperek imádnak menő sportkocsikkal vagizni. Vannak, akik tényleg inkább csak figyelemfelkeltésből pózolnak DeLoreannel (lásd ezt és ezt), de vannak olyanok is, akik ezzel nem akarnak erőltetetten felvágni, hanem laza természetességgel, csak úgy mellesleg furikáznak vele, és persze ettől igazán kúlak (példák itt, itt, itt és itt).Utóbbi iskolát erősíti a Good Charlotte-tal és Fall Out Boy-jal spannoló fiatal chicagói rapper is, aki itt egy fellépésére megy DeLoreanjével, végigkrúzolva az éjszakai városon. Semmi extra.

BÓNUSZ: akinek ennyi nem volt elég a DeLoreanből (lehet elég?), annak további klipek e különleges autóval itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt és itt.

Címkék: delorean heti top 10
https://recorder.blog.hu/2014/10/26/heti_top_10_deloreannel_feltuningolt_klipek
Heti Top 10: DeLoreannel feltuningolt klipek
süti beállítások módosítása