Hétközepi partidömping - Nosaj Thing, Peanut Butter Wolf, A Made Up Sound ma este

2014.10.22. 09:27, Frontrecorder

NosajThing_PhotobyMikeyTnasuttimonkol_1.jepg.jpg

Aki különleges partiélményre vágyik, annak nagyon nehéz lesz a választás, vagy többfelé kell szakadnia ma este, hiszen Nosaj Thing (a fenti képen), Peanut Butter Wolf és 2562/A Made Up Sound is Budapesten dj-zik.

Jason Chung, vagyis Nosaj Thing eddigi két lemezével szép hírnévre tett szert elektronikus zenei berkekben. Most érkezik másodszor Magyarországra.

Nosaj Thingyvein mongiamyank

Helyszín: Akvárium Klub

Kezdés: 23:30

Belépő: 2500 / 3000 Ft

Facebook esemény

A furcsa név a Jason keresztnév fordított olvasatából jött létre, No Such Thingként kell olvasni. És valóban, Nosaj Thing zenéje elég egyedi, rengeteget merít az instrumentális hiphopból (dolgozott is különböző rapperek dalain - Kid CudiKendrick LamarChance The Rapper), de közben vérbeli epikus hangzású elektronika is. 2009-ben hozta ki első lemezét, Drift címen, mely rögtön underground kedvenccé tette, majd egy hosszabb kihagyás után, tavaly januárban hozta ki a Home című folytatást. Megérte azonban a várakozás, a Homeamellett, hogy megtartotta a Drift jó tulajdonságait, két dala már vokálokat is tartalmazott: Az Eclipse/Blue-ban a Blonde Redhead énekese, Kazu Makino, a Try-ban pedig Toro y Moi szerepel. Ezeken a számokon kívül érdemes még a Light-trilógiáját is meghallgatni, mely a legsötétebb lelkekben is azonnal reményt kelt. 2011 után most újra nálunk játszik, ezúttal az Akváriumban. Hazai segítői yvein mong és iamyank lesznek.


"A lemezeim egy tonnát nyomnak" Ez a címe Peanut Butter Wolf 1999-es lemezének, mi pedig hiszünk is neki. A vinylmániás hiphop producer reméljük hozzánk is külön teherautóval hozatja a lejátszandó bakeliteket.

Peanut Butter Wolf

Helyszín: Fogas Ház

Kezdés: 22:00

Belépő: 2000 Ft

Facebook esemény

1996-ban alapította meg emberünk, polgári nevén Chris Manak a Stones Throw Records nevű kiadóját, ami azóta is egyet jelent a minőségi hiphoppal. Nála tűnt fel J DillaMadlib és Dam Funk, de hogy frissebb tehetségeket is említsünk Jonwayne is. Tavaly már dokumentumfilm is készült munkásságáról és hiába írta már bele magát a történelemkönyvekbe, ő továbbra is csak egyet akar: lemezeket pörgetni a világ minden táján. Mikor tegnap megérkezett Budapestre, rögtön azt kérte, hogy a legközelebbi lemezboltba irányítsák, szóval nála szó sem lehet késlekedésről, ha zenéről van szó. Ha érdekel a modern hiphop egyik legfontosabb embere, és az ő 15.000-es gyűjteménye, lesd meg és bólogass.


Hágai otthonából jön Dave Huismans, aki 2562 és A Made Up Sound projektnéven is dolgozik, különleges elektronikáját az ínyenceknek ajánljuk.

2562 / A Made Up SoundSte Pwri Tmod

Helyszín: Lärm

Kezdés: 23:00

Belépő: 800 Ft

Facebook esemény

Kérdezzük csak Huismanst, ha tört beatekről van szó! Zenéjéről úgy nyilatkozik, hogy sokkal nehezebben tud róla beszélni, mint megalkotni azt, és ez velünk is így van: sokkal egyszerűbb hallgatni, mint írni róla. Karrierje kezdetén, ha esetleg technót, vagy house-t játszott, le is hurrogták a pultból, így korai munkái inkább dubstep-közeliek. Mára azonban a közeg is megváltozott, így szépen lassan ő is elkezdhette játszani az általa kedvelt műfajokat. Ami sosem változott, az a tört groove-okhoz való ragaszkodása, mely Dogdaze-ként, A Made Up Soundként és 2562-ként is mindig jellemző maradt rá. Bármelyik név alatt játszik majd nálunk is, erre bizton számíthatunk.

https://recorder.blog.hu/2014/10/22/hetkozepi_partidomping_nosaj_thing_peanut_butter_wolf_a_made_up_sound_ma_este
Hétközepi partidömping - Nosaj Thing, Peanut Butter Wolf, A Made Up Sound ma este
süti beállítások módosítása