Lehet, hogy a Smashing Pumpkins a csúcsra tér vissza?

2014.10.21. 11:05, subrecorder

Smashing-Pumpkins-FB-2011.jpg

Billy Corgan lassú leépülésének hülyeségeit figyelve már kezdtünk lemondani arról, hogy a Smashing Pumpkins zenéjére koncentráljunk. Nem is volt rá okunk eddig, viszont a december 9-én megjelenő új lemez első kiadott dala, a Being Beige biztató jel: igazi, klasszikus 90-es évekbeli SP, és ennél jobb hírt nem is lehetne közölni.

2009-ben kezdte Corgan a Teargarden By Kaleidyscope albumciklust, mégpedig az azóta elhíresült "az albumformátum halott" kijelentésével. A ciklus 44 dalát egyenként adta volna ki, de csak tízig jutott el, amiket aztán két EP-be szedett (plusz kimaradt róluk két track), hogy fizikailag is megjelenhessenek, itt azonban törés támadt. 2011-ben egy videóüzenetben tudatta, hogy meggondolta magát, és mégis csinál egy teljes lemezt, ez lett az Oceania. Ez is teljes egészében felkerült a SoundCloudra, a mai napig meghallgatható, a dalok között tényleg érezhető kapcsolódás van, szóval logikus volt albumként kiadni őket. Az Oceania ugyan nem volt rossz lemez, de a klasszikus Smashing Pumpkins-hangzástól messze állt, egy prog-rockos, furcsa dalcsokrot kaptunk. Láthatólag Corgannak is bejött, hogy újra albumot csinálhat és a pozitívan is fogadták, úgyhogy azon nyomban szólt, hogy a maradék 21 szám is ilyen formában fog napvilágot látni, két lemezre osztva, 2015-ben.


PÁR HETE HOSSZABBAN IS MEGEMLÉKEZTÜNK A SMASHING PUMPKINS HÁROM LEGJOBB LEMEZÉRŐL.

Úgy tűnik, ezúttal teljesen helytálló az "idén korábban jön a karácsony" mondás, hiszen a ciklust záró első album, a Monuments To An Elegy jövő év helyett már idén december 9-én megjelenik, az első dal róla, a Being Beige pedig már most meghallgatható. Azt már tudjuk, hogy lemezen az a Tommy Lee dobol, aki a Mötley Crüe-vel (és egy elég rossz minőségű, hajón játszódó szexvideóval) csinálta meg a karrierjét, ez pedig jót jelentett. A jó hírek folytatódtak, mikor Corgan kijelentette, az új albumon erre lehet számítani: "gitár, gitár, gitár és még több gitár, az epikus fajtából". Persze nála soha nem lehet tudni, hogy végül mi sül ki a sok ígérgetésből (khmm, Zeitgeist...), de a Being Beige olyannyira rendben van, hogy teljesen jól elférne mondjuk a Siamese Dream B-oldalán is. A Smashing Pumpkins saját, korai munkásságán kívül a 90-es évek végi emo-hangzás is visszahallható belőle, Egész egyszerűen szép a szám, úgy, ahogy egy Disarm, vagy egy Tonight, Tonight volt az a maga idejében. A Monuments To An Elegy folytatása és a Teargarden By Kaleidyscope ciklus utolsó része jövőre jelenik meg, Day For Night címen.


A friss és ropogós Smashing Pumpkins dal, a Being Beige:


a Monuments To An Elegy borítója:

ca41c90d.jpg

https://recorder.blog.hu/2014/10/21/lehet_hogy_a_smashing_pumpkins_a_csucsra_ter_vissza
Lehet, hogy a Smashing Pumpkins a csúcsra tér vissza?
süti beállítások módosítása