Klippremier! Kelemen Kabátban: Jártam itt

2014.10.17. 13:00, rerecorder

kelemen.jpg

A Kelemen Kabátban a Dallamok télen-nyáron című 2013-as debütlemez és a szintén az évi Zajlik a világ EP után idén nyáron jelentkezett a Maradjatok gyerekek című albummal, amelyről a címadó felvételnek a Recorderen volt a videópremierje - akárcsak a most következő, lemezt nyitó számnak: a Jártam Itt című diszkós dalhoz egy fodrászüzletben készült - naná, hogy táncos - klip.


foto 2.JPGA popzenét egysíkú, stílusfasiszta zenei hozzáállás helyett sokszínűen, pimasz szövegekkel művelő, azaz, hol kommersz popos, hogy rapes, hol drum'n'bass-es, vagy mint éppen a Jártam itt esetében, diszkós alapokkal közvetítő Kelemen Kabátban legújabb klipjét egy fodrászüzletben forgatta. Egy működő fodrászüzletben, ahogyan az a videóban is látszik. Naná, hogy a hagyományos fodrásztevékenységek mellett buzgó táncolás is zajlik ebben az üzletben, meg persze a szóban forgó dal heves dúdolása a sorra érkező vendégek részéről.

A klip ötletét kedves barátunk, Boros Bence  Az Állapot vetette fel. Vele már a Nyári és a Téli Dallam kapcsán is dolgoztunk, illetve három éve szinte folyamatosan kreatív tanácsadóként segíti a zenekart” – meséli Szerecsenkirály, a trió frontembere. „A rendező Lehel Olivér – A Tanító, aki immár a negyedik Kelemen-klipet jegyzi. Ő egy igazi rutinos maximalista szakember, kedveljük. Ő választotta Szőke János operatőrt, aki szintén egy nagyon megbízható, jó kedélyű profi. Jó hangulat volt a forgatáson mégis hamar végeztünk, egy élmény volt.”

Természetesen a nem hétköznapi helyszín is okozott vidám perceket a stábnak. „A klip egy fodrászatban játszódik, és külön kérésünk volt, hogy az üzlet normálisan üzemeljen, miközben mi forgatunk. Ebből adódtak vicces szituációk, például tágra nyílt ügyfél-tekintetek, amikor beléptek a szalonba” – mondja a frontember, aki a dalról is nyilatkozott: „ A dallal egyébként műfaját tekintve egy klasszikushoz nyúltunk vissza: a diszkóhoz. Egy dögös, jó húzású alapra építettünk fel egy igazi rádióbarát, fülbemászó popdalt. A hangszerelésen jól hallható az élő zenekari hatás: a karakteres élő basszusgitár és a bridge-ben megszólaló gitártéma mind-mind fontos összetevői a végeredménynek.”

A jövőbeli tervekről szűkszavúan nyilatkozott Szerecsenkirály: „Rengeteg minden van, amiről sajnos még nem beszélhetek, érdemes figyelni a Facebook- és az Instagram-oldalainkat, ha valaki képben szeretne maradni velünk kapcsolatban. Amire mindenképpen érdemes tartalékolni, az a decemberi nagykoncertünk, ahová nagyszabású látványtervekkel, meglepetésekkel és vendégekkel készülünk. Infók hamarosan!”

a Kelemen Kabátban szeptember óta legközelebb csak a decemberi önálló nagykoncerten lesz majd látható Budapesten, viszont a zenekar ma Székesfehérváron fellép - karrierje során először, Facebook-eseményoldal


a fodrászüzlet életét megborító Jártam itt klip: 


a Maradjatok gyerekek album teljes egészében: 

https://recorder.blog.hu/2014/10/17/klippremier_kelemen_kabatban_jartam_itt
Klippremier! Kelemen Kabátban: Jártam itt
süti beállítások módosítása