Heti Top 10: a South Park leggonoszabb zenészparódiái

2014.10.12. 22:25, Frontrecorder

lordestanmarsh.jpg

A zenei sajtóban nagy port vert fel a héten a South Park, miután az aktuális epizódban Lorde-ból űztek gúnyt, középkorú bajszos férfinak beállítva az új-zélandi énekesnőt.  Persze a botránykeltésben jeleskedő  szatirikus animációs sorozatban rendszeresek a zenészparódiák - íme a tíz szerintünk leggonoszabb.

Philip Glass

Az 1. évad 10. részében a "New York-i minimalista komponista" ír "abszolút vallássemleges vidám karácsonyi darab"-ot a South Park-i általános iskolások számára. A mű előadása botrányba fullad, a háborgó szülők - "Hisz ez iszonyatos! Ilyen istenverte szart még az éleben nem hallottam! - egymásnak esnek a nézőtéren. A teljes rész itt.

Barbra Streisand

Két epizóddal később, az 1. évad 12. részében South Parkot a gigantikus méretű robotgyíkká (Mecha-Streisand) változtatott Barbra Streisand rombolja le (azaz csak rombolná, mert Robert Smith a Cure-ból óriási robotpillangóvá alakulva megfékezi). A teljes rész itt.

Celine Dion

Kanada a viccek egyik fő és állandó céltáblája a South Parkban, így az USA szomszédjának legnagyobb popsztárja sem kerülhette el a sorsát: A 2. évad 1. részében tűnik fel, abban az epizódban, amely teljes egészében az egymást hangos fingással szórakoztató Terrance és Philip párossal foglalkozik (akik megpróbálják megakadályozni Szaddám Huszeint, hogy elfoglalja Kanadát). Itt kiderül, hogy Terrance-nek Celine Dion a volt felesége, van egy közös lányuk is, de az énekesnő közben már Terrance egyik barátjával, a fején mindig papírzacskót hordó Rusnya Bobbal folytat viszonyt. A teljes rész itt.

Alanis Morrisette 

A börtönnel fenyegetett Séf bácsi megsegítésére összehozott segélykoncert körül bonyolódó részben (2. évad 14. rész) elhangzik egy Stinky Bitches című új Alanis Morissette-sláger (amit Cartman képtelen kiverni a fejéből, nem is csoda, magyarul ez a refrénje: "Büdös banya, mocskos büdös banya"), később aztán látjuk a klipjét is, ami az Ironic videójának a paródiája. (A dalnak utóélete is van, a harmadik évadban Marilyn Manson dolgozza fel.) A teljes rész itt.

Korn

A 3. évad 12. részében a Korn  tagjai próbálják megoldani a kalóz-kísértet rejtélyét - tisztára, mintha a Scooby Doo egyik epizódját látnánk. A teljes rész itt.

Phil Collins

A 4. évad 4. részében az osztály új tanulója, a "gyépés" Timmy (aki kerekesszékhez van kötve és a saját nevén kívül mást nem tud mondani) egy rockzenekar énekese lesz. A Lords Of The Underground fellépést nyer a Lollapalooza fesztiválra Phil Collins (!) helyére, aki persze ezt nem tűrheti és megpróbálja elgáncsolni Timmyéket. A teljes rész itt.

Bono

A 11. évad 9. részében Randy Marsh (Stan Marsh apukája, azaz Lorde) és Bono feszülnek egymásnak azon, hogy kié a legnagyobb szar rekordja. Stan végül rájön a büdös nagy igazságra: Bono.sosem volt rekorder, ő maga a rekord (vagyis a legnagyobb szar a világon, értitek). A teljes rész itt.

Britney Spears

A 12. évad 2. részében a srácok az Északi-sarkra próbálják csempészni Britneyt, aki egy rosszul sikerült öngyilkosságot kísérlet során elvesztette a feje nagy részét, de ez senkinek nem tűnik fel. Paparazzók serege veszi üldözőbe az énekesnőn segíteni próbáló kis csapatot, végül bekerítik őket és vakuzással megölik Britneyt - hogy áldozatként mutassák be a következő évi jó kukoricatermésért cserébe. A teljes rész itt.

Kanye West

Kanye határtalan egójára a 13. évad. 5. részében mért hatalmas csapást a South Park. Ez az epizód egy halrudas vicc körül forog, ami a következő:

- Szereted a halrudat?
– Igen.
– Szereted a halrudat a szádba venni?
– Igen.
– Mi vagy te, egy meleg hal?

A viccet (melynek lényege, hogy angolul mondva a fish sticks, azaz halrudak úgy hangzik, mint a fish dicks, azaz haldákók) az egész országban egyedül a rapper nem érti, aki még azt is bebizonyítja védekezésül, hogy ő nem egy hal. Kanye próbálta jól fogadni az azóta szállóigévé vált - és örökre rajta maradt - poént, még azt is elismerte, hogy tényleg vannak problémái az egójával. Ye a 2010-es albumának Gorgeous című számában azért visszaszúrt - "Choke a South Park writer with a fishstick / I insisted to get up offa this dick" - ha csak gyengén is. A teljes rész itt.

Andrew Lloyd-Webber

A 15. évad 11. részében a musicalek királyának egy aljas trükkjére derül fény: szubliminális üzeneteket rejt el darabjaiban, melyek orális szexre késztetik a nőket. A teljes rész itt.

https://recorder.blog.hu/2014/10/12/heti_top_10_a_south_park_leggonoszabb_zeneszparodiai
Heti Top 10: a South Park leggonoszabb zenészparódiái
süti beállítások módosítása