Gyümölcsös diszkóval tért vissza Marina And The Diamonds

2014.10.11. 11:54, subrecorder

MATD_FROOT-JPEG.jpg

Marina Lambrini Diamandis 2010-ben már második volt az az évi BBC Sound Of szavazásán, de igazán csak 2012-es második lemezével (Electra Heart) tört a csúcsra, ez rögtön a brit lemezeladási lista élén nyitott. Azóta nemigen hallhattunk a görög származású walesi énekesnőről, egészen eddig, most ugyanis itt van a készülő, harmadik albumának címadó dala, a Froot.

A Marina And The Diamonds művésznévben a Diamonds kivételesen nem a háttérzenekarát, hanem az énekesnő rajongóit jelöli. Első lemeze még sehol sem volt, mikor Diamandis elkötelezte magát e név és az ezzel járó végtelen közvetlenség mellett. Első hanganyagait saját erőből vette fel, és a MySpace-re töltötte fel 2007 környékén, első koncertjeit az akkor még szintén viszonylag ismeretlen Gotye előtt adta. 2009-ben a Warner Groupon belül egy kisebb kiadó (679 Artists) felfigyelt rá és megjelentette az első hivatalos kislemezeit, ezeket pedig olyan jól fogadta a brit közönség és a sajtó, hogy a BBC Sound of 2010 szavazáson végül is a második helyre futott be, Ellie Goulding mögött. Az indie és new wave hatásoktól sem mentes debütalbuma, a The Family Jewels amellett, hogy viszonylag jól fogyott, mégis inkább csak kritikai siker lett, a pontszámok pedig nem váltódtak át automatikusan rádiólejátszásokra, így aztán a 2012-es folytatásban Marina új irányt vett. Az Electra Heart egy sokkal elektronikusabb, ugyanakkor rádióbarátabb előadót mutatott, a Primadonnát még itthon is halálra játszották a különböző kereskedelmi csatornák. Ezzel persze az igazi "gyémántok", Marina eredeti rajongói nem igazán voltak elégedettek, folyamatosak voltak az "ő is eladta magát" zúgolódások. Az énekesnő ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy az Electra Heart egy ironikus, humorosnak veendő konceptlemez, amely egy általa kitalált karakter életét és érzéseit dolgozza fel, az elektronikus irány egyedi alkalom és a későbbiekben vissza fog térni ahhoz a stílusához, amit a kedvelői megszerettek. 2013-ban egy videójában látványosan el is temette ezt a figurát.


2011-BEN KÉSZÍTETTÜNK INTERJÚT MARINÁVAL.

Nos, ehhez képest a most kiadott Froot című dal nem sokban különbözik az Electra Hearton hallottaktól, csak a "funk" és "disco" potmétereket tekerték fel pár szinttel magasabbra. A dal gyümölcsökre épülő szövege kifejezetten jó a maga fura rímeivel és a játékosságot az affektáltan elnyújtott intonálások csak fokozzák. Rádiósláger valószínűleg nem lesz belőle, de tipikusan olyan szám, amival nem kell sokat vesződnie az egyszeri producernek, hogy dübörgő klubhimnuszt remixeljen belőle. A Froot című harmadik album megjelenési ideje még nem ismert, de annyit már tudni, hogy Marina New Yorkban stúdiózott, és hogy ismét David Kosten (Bat For Lashes, Everything Everything) produceri segítségét vette igénybe.


Marina And The Diamonds új, diszkós gyümölcsdala:

https://recorder.blog.hu/2014/10/11/gyumolcsos_diszkoval_tert_vissza_marina_and_the_diamonds
Gyümölcsös diszkóval tért vissza Marina And The Diamonds
süti beállítások módosítása