Érezted már, hogy összefolynak az éjszakák? A Broken Bells igen.

2014.10.10. 10:14, subrecorder

broken bells_1.jpg

James Mercer, a Shins énekese és a sztárproducer Danger Mouse összeállásából született meg a Broken Bells duó, mely idén adta ki második lemezét After The Disco címen. Most klipet készítettek a címadó dalhoz, melyben hiába telik az idő, mégis olyan, mintha mindig ugyanaz történne.

A Broken Bells-t legalább annyian szeretik, mint ahányan a pokolba kívánják őket, ráadásul mindkét csoport okai érthetőek. Miért? Először is van itt egy szerethető, kellemes popzenekar, amelynek szerethető és kellemes popdalai vannak, mindenféle világváltó szándél nélkül. Az ellentábor viszont azt hozza fel indokként, hogy James Mercer ahelyett, hogy mindenféle kellemes popzenekarokban húzza az időt, ugyan rántsa már össze a Shins-t és álljon neki az új anyagnak, de mihamarabb! Hiába jelent meg legutóbb 2012-ben lemeze a New Mexico-i, Amerikában rendkívül népszerű zenekarnak (Port Of Morrow), a rajongók telhetetlenek. A Danger Mouse-t kedvelők ugyanakkor már megszokták, hogy kedvenc producer/zenészük mindig rengeteg projektet futtat egyszerre, szóval ők teljesen rendben vannak a BB-vel. A Brian Joseph Burton néven született multiinstrumentalista eddig 5 Grammy-díjat vihetett haza különböző munkáiért, legtöbben talán a Gnarls Barkley tagjaként, vagy a Black Keys producereként ismerik. A legfrissebb U2-albumon dolgozott, de ezt inkább felejtsük el.


NA, AZÉRT VOLT ÚJ SHINS-DAL IDÉN, MÉG HA CSAK EGY FILM SOUNDTRACKJÉN IS.

Szóval ha nem vagy habzó szájú Shins-rajongó, nem tévedhetsz nagyot a Broken Bells egyik albumával sem. Az idén megjelent After The Disco már ráadásul egy változatosabb zenei világot mutat, amiben könnyű elveszni, az első négy dal úgy tökéletes, ahogy van. Nem is véletlen, hogy ezeket választották kislemezeknek, és most megérkezett a címadó dal videója is. Ebben a zenekar késő esti koncertet ad egy klubban, majd Mercer elindul az éjszakába, de valahogy nem tud kiszabadulni a körforgásból. Végül egy fiatal nő lakásában köt ki, amelynek ajtaján újra meg újra ki-be lép, egészen addig, amíg meg nem jelenik Danger Mouse, megfordítja a lemez a lejátszón, majd ő kezd körkörös haladásba visszafelé, egészen a kiindulópontig, fel a színpadra a dobok mögé. A klip ötlete amilyen egyszerű, olyan nehéz megfejteni, mert sokféle jelentése lehet (a zenei loop képi megjelenítése? vagy egy lemez két oldaláé? a dolgok állandó ismétlődését jelképezi? esetleg a zenészek mókuskerék-létét?) , ezt szűrje le ki-ki magának.


A Broken Bells friss videója:


az idei album egyik legjobb dalának klipje, benne Kate Marával:

https://recorder.blog.hu/2014/10/10/erezted_mar_hogy_osszefolynak_az_ejszakak_a_broken_bells_igen
Érezted már, hogy összefolynak az éjszakák? A Broken Bells igen.
süti beállítások módosítása