Premier! iamyank: The Last Song

2014.10.08. 11:41, Frontrecorder

iamyank_1.jpg

A tavaly szeptemberi Cold Summer (melyről az Aurora című szám nálunk debütált) és az idén márciusi City Of Nobody után itt a kifinomultan táncos jövőzenében utazó iamyank harmadik hivatalos kiadványa, egy háromszámos single, amely nálunk hallható először.

IAMYANK SZÖVEGES ÜZEMMÓDBAN: KRITIKÁJA RUSTIE ÚJ ALBUMÁRÓL.

A budapesti producer az idei nyarat live actezésel töltötte (plusz tagja volt a WNDRBND élő mashup szupergrupnak), a fellépései során sok kész és jó néhány folyamatban lévő saját zenét tesztelt, majd a tapasztalatok alapján tovább alakított rajtuk. "Ez stúdióból kimozduló, különböző közönségen, helyszínen, hangrendszeren kísérletező munkamenet teljesen felfrissítette a gondolataimat és a nyár végére egy kellemesen oldott, elégedett hangulat lett az alapállapotom" - mondja. Az itt bemutatásra single trekkjei erre reflektálnak: "Egy kellemes buli utolsó száma(i). Ehhez a korábbiaknál könnyebben befogadható, helyenként már-már vidám hangulatú két számot választottam a live szettek során kipróbált zenékből, amik össze is passzoltak, ezért együtt akartam, hogy megjelenjenek."  A számokat iamyank így jellemzi: "A végleges kidolgozásukban eléggé rákaptam a kicsit elhangolt régi szintikre, meg a különböző finom torzításokra. Így lett az egész koszos, de szellős-szintis." A kislemezre került még egy remix is a The Last Song című számból, amit a Los Angeles-i Aiyetoro készített. Rá az egyik legjelentősebb future beat kiadó, a lengyel Mad-Hop egyik válogatáslemezén akadt, majd felvette fele a kapcsolatot. "Írtam neki, hogy lenne-e kedve a The Last Songot kicsit más dimenzióba átmozgatni. Szerencsére lelkesen fogadta a lehetőséget és egy igazi elrugaszkodós újragondolást küldött néhány héttel később" - mondja iamyank.

A single az idén januárban elindult hazai multiművészeti szerveződés, az ASAN netlabelén jön ki, alább pedig meghallgatható:

 

Aki a zene hallgatása közben a végtelen űrt bámulva szeretne hipnotizált állapotba kerülni, annak itt a kislemez YouTube-verziója:

A producer továbbra is live actjeire koncentrál, illetve dj-zik, télen pedig összeáll a teljes élő zenekaros műsora, amellyel a Balcony TV-ben már bemutatkozott. Közben dolgozik az első albumán, amit jövő év elejére ígér. Friss fejlemény, hogy tagja lett a Selected Sounds csapatának, így fellép az szervezőcsapat következő bulijain: október 17-én Caribou, 22-én Nosaj Thing, november 7-én pedig a Mount Kimbie előtt warmuppol.

Címkék: premier iamyank
https://recorder.blog.hu/2014/10/08/premier_iamyank_the_last_song
Premier! iamyank: The Last Song
süti beállítások módosítása