Pimp My Pipe: Újpest térképét festi a Színes Város a FŐTÁV távhővezetékére

2014.10.08. 16:57, Recorder.hu

pimp-my-pipe_650_1.jpg

(X) Egy hónapon keresztül kereste a FŐTÁV két rapper, Busa Pista és Zsolaa segítségével a legkreatívabb városszínesítő ötletet, amely alapján megújulhat a IV. kerületi Elem utcában található, föld felett futó távhővezeték. A verseny befejeződött, a városlakók szavazatai alapján szakmai zsűri döntött: megmutatjuk az első három helyezett látványtervet, köztük a nyertes pályázatot is, melynek alapján Újpest térképének egy részletét fogja felfesteni a távhővezetékre a Színes Város, az ország első legális köztérszínesítéssel és tűzfalfestéssel foglalkozó csoportja.

Budapesten több helyen találkozhatunk föld felett vezetett távhővezetékekkel, melyek hasznosak, de nem feltétlenül szépek, ezért amíg ezek nem kerülnek a földfelszín alá, a FŐTÁV azt tűzte ki célul, hogy kihasználva a felületeket, színesebbé varázsolja a lakótelepi köztereket: az első lehetőség Budapesten, az Elem utcában futó távhővezeték szakasz újjávarázsolása a városlakók ötlete alapján.

Augusztus 18. és szeptember 15. között a FŐTÁV egy hónapon keresztül kereste a legkreatívabb városszínesítő ötletet. A 485 beérkezett pályázati anyag 50 legtöbb szavazatot kapott alkotása közül választotta ki egy 6 fős zsűri a nyertes pályázatot. A zsűri tagjai: Dr. Szűcs Panni (BVK Holding Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt.), Wintermantel Zsolt (Újpest polgármestere), Finta Sándor (Budapest főépítésze), Flór Péter (Színes Város), Student Tamás (Webdream Magyarország Kft.), Balog Róbert (FŐTÁV Zrt.).

A szakmai zsűri döntése alapján Lehoczki Zsuzsa Térkép című pályázati anyaga mintájára kerül megfestésre a vezeték, melynek végső terveit a Színes Város köztérszínesítő csapat készíti el. A zsűri döntésében az elsődleges a beérkezett pályázati anyagok koncepciójának elemzése és értékelése volt. A Térkép azért nyerte el a zsűri egyöntetű tetszését, mert a kerületi identitást tükrözi: "a lokális értékek és városrész szerkezet megerősítése a kerülethez való tartozás, kötődés érzését erősíti, mely szintén fontos szempont a városszínesítés mellett. Mindennapi életünk meghatározó része a lakókörnyezetünk, ezért fontos, hogy szépnek, komfortosnak ítéljük meg és kötődjünk hozzá."

A FŐTÁV célja a Pimp My Pipe köztérszínesítő pályázattal, hogy – folytatva a tavaly elkezdett I LOVE PANEL kampánysorozatot – felhívja a figyelmet arra, hogy a panel lakótelepek és a panellakások élhető és szerethető lakókörnyezetet tudnak biztosítani az embereknek.

A Pimp My Pipe verseny helyezettjei:

1. Lehoczki Zsuzsa: Térkép 

PMP_LehoczkiZsuzsaTérkép_650.jpg

2. Fekete Tünde: Budapest felett az ég

PMP_FeketeTündeBudapestfelettazég_650.jpg

3. Botos Barbara: Zsiráf love Budapest 

PMP_BotosBarbaraZsiráfloveBudapest_650.jpg 

Címkék: főtáv
https://recorder.blog.hu/2014/10/08/pimp_my_pipe_ujpest_terkepet_festi_a_szines_varos_a_fotav_tavhovezetekere
Pimp My Pipe: Újpest térképét festi a Színes Város a FŐTÁV távhővezetékére
süti beállítások módosítása